12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Είναι μύθος ότι το Facebook ακούει τις συνομιλίες των χρηστών του; Αυτή είναι μία τεκμηριωμένη απάντηση

    Η ανησυχία των χρηστών του Facebook ότι οι mobile apps της πλατφόρμας (συμπεριλαμβανομένου του Instagram, ιδιοκτησίας του Facebook) ακούν τις συνομιλίες τους υπάρχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Πρόκειται για μία τόσο διαδεδομένη ανησυχία, που ο ίδιος ο Mark Zuckerberg, CEO του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, την αντιμετώπισε στην ακρόασή του στο Κογκρέσο, αποκαλώντας την βέβαια “θεωρία συνομωσίας”.

    Σύμφωνα με σχετικό video-αφιέρωμα στο The Verge από την Ashley Carman, το να ακούει το Facebook αυτά που λέμε είναι σίγουρα ένας “μύθος”. Υπάρχει μάλιστα λόγος που συντηρείται και το γεγονός ότι πολλές φορές πολλοί από εμάς βλέπουμε στοχευμένες διαφημίσεις -μερικές φορές που αφορούν πράγματα τα οποία μόλις συζητήσαμε με τους φίλους μας- συντελεί σε τέτοιες αναρωτήσεις. Πώς γνωρίζει τελικά το Facebook τι μας ενδιαφέρει, τι λέμε με τους φίλους μας; Η απάντηση πιθανώς είναι περισσότερο απλή απ’ όσο νομίζουμε.

    facebook

    Δεν είναι οι πραγματικές συνομιλίες μας που οδηγούν σε αυτές τις διαφημίσεις, αλλά όσα κάνουμε offline και online. Η εταιρεία γνωρίζει τις συνήθειες περιήγησής μας μέσω trackers, όπως ο δικός της Facebook Pixel, αλλά και των Like buttons σε όλο το Internet που “καταγράφουν” τη δραστηριότητά μας. Γνωρίζει τα δημογραφικά μας στοιχεία, την τοποθεσία μας μέσω των αδειών που έχουμε δώσει σε εφαρμογές, τους φίλους και την οικογένειά μας, τις αγορές μας, τις φωτογραφίες που ανεβάζουμε. Ξέρει πολλά για εμάς ήδη και δε χρειάζεται να παραβιάσει νόμους για να επιβεβαιώσει πράγματα που ήδη γνωρίζει, αναφέρει η Asley Carman, χαρακτηριστικά…

    Δείτε (στα αγγλικά) το αναλυτικό video-αφιέρωμα σε αυτό το “μύθο”, όπως αποκαλείται από το TheVerge

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles