11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Εισαγγελική έρευνα εις βάρος του Instagram ξεκινά στις ΗΠΑ

    Πριν από λίγο καιρό, με αφορμή τα δημοσιεύματα της Wall Street Journal, ξεκίνησε μια μεγάλη συζήτηση σχετικά με την επίδραση που έχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις νεότερες ηλικίες. Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, η κεφαλή του Facebook, που πλέον μετονομάστηκε σε Meta, κατηγορήθηκε από πολλές διαφορετικές πηγές ότι βάζει το κέρδος πάνω από όλα. Yπήρχαν στοιχεία πως πλατφόρμες σαν το Instagram είναι τοξικές για τους έφηβους και ειδικά στα κορίτσια δημιουργεί σοβαρές ανασφάλειες.

    Ο αντίκτυπος στα παιδιά

    Σήμερα, η υπόθεση προχωρά ένα βήμα παρά πάνω, αφού γενικοί εισαγγελείς πολλών αμερικανικών Πολιτειών ανακοίνωσαν την έναρξη έρευνας εις βάρος του Instagram και τον αντίκτυπο που έχει αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης σε παιδιά.

    «Εξετάζεται αν η μητρική εταιρεία του Instagram, Meta, παραβίασε τους νόμους περί προστασίας καταναλωτών και έθεσε σε κίνδυνο το κοινό», ανέφερε ο γενικός εισαγγελέας της Μασαχουσέτης, σημειώνοντας ότι της έρευνας ηγούνται επίσης αντιπρόσωποι από τις Πολιτείες Καλιφόρνια, Φλόριντα, Κεντάκι, Νεμπράσκα, Νιου Τζέρσεϊ, Τενεσί και Βερμόντ. Στην έρευνα έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν και οι γενικοί εισαγγελείς της Νέας Υόρκης και του Κολοράντο.

    Διαβάστε επίσης: Τα δημοφιλέστερα passwords του 2021! Δείτε τα και γελάστε με την ψυχή σας (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles