17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Εκατοντάδες iOS εφαρμογές απομακρύνονται από το App Store καθώς συνέλεγαν δεδομένα και πληροφορίες χρηστών

    Ερευνητές ασφαλείας ανακάλυψαν την ύπαρξη τουλάχιστον 256 εφαρμογών στο App Store του iOS, οι οποίες μπορούσαν να συλλέγουν κρυφά προσωπικά στοιχεία, όπως emails των χρηστών τους, serial numbers κ.ά., παραβιάζοντας τη σχετική πολιτική απορρήτου της Apple.

    App-store

    Οι εφαρμογές αυτές φαίνεται πως έχουν κατέβει συνολικά από 1 εκατ. χρήστες έως τώρα, με τη “ζημιά” να έχει γίνει από έναν πάροχο διαφημίσεων για φορητές συσκευές στην Κίνα με την ονομασία Youmi. Οι περισσότερες εφαρμογές που επηρεάστηκαν χρησιμοποιούν το SDK της Youmi ενώ να σημειώσουμε ότι αφορούν για το λόγο αυτό κυρίως την αγορά της Κίνας (ανάμεσά τους περιλαμβάνεται και η επίσημη εφαρμογή των McDonalds στα κινέζικα).

    Από την Apple, σε σχετική δήλωσή, σημειώνουν για το ζήτημα:

    “Έχουμε εντοπίσει εφαρμογές που χρησιμοποιούν ένα third-party advertising SDK που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Yumi και χρησιμοποιεί private APIs ώστε να συγκεντρώσει ιδιωτικές πληροφορίες όπως διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλα αναγνωστιστικά συσκευών και χρηστών. Αυτό αποτελεί σαφή παραβίαση των κατευθυντήριων γραμμών ασφάλειας και ιδιωτικότητάς μας. Έτσι, οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν το SDK της Youmi θα απομακρυνθούν από το App Store και όποιες νέες εφαρμογές το χρησιμοποιούν θα αποτρίπτονται. Συνεργαζόμαστε με τους developers, ώστε να τους βοηθήσουμε να ετοιμάσουν γρήγορα ενημερωμένες εκδόσεις των εφαρμογών τους, οι οποίες θα είναι ασφαλείς για τους χρήστες και θα συμμορφώνονται με τα guidelines μας”.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles