19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Εκπαιδευτήρια Δούκα: Το σχολείο του μέλλοντος σήμερα

    Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα το 2011 συμμετείχαν για πρώτη φορά στο παγκόσμιο πρόγραμμα της Microsoft, Συνεργάτες στην Εκπαίδευση (Microsoft Partners in Learning). Μέσα από το πρόγραμμα δίνεται η δυνατότητα σε σχολεία με έμφαση στην τεχνολογία και την καινοτομία, να παρουσιάσουν στην παγκόσμια κοινότητα τα εκπαιδευτικά μοντέλα και τις πρακτικές τους , που στόχο έχουν τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

    Το σχολείο, που έχει υιοθετήσει τη χρήση του Μαθητικού Υπολογιστή και το Εκπαιδευτικό Μοντέλο 1:1 , εξαρχής αναγνωρίστηκε ως Pathfinder School. Υπήρξε ενεργή συμμετοχή στο πρόγραμμα και έγιναν επαφές με αναγνωρισμένους ειδικούς της εκπαίδευσης σε παγκόσμιο επίπεδο. Με τον τρόπο αυτό βελτιώθηκαν ακόμα περισσότερο οι διαδικασίες και οι μεθοδολογίες των Εκπαιδευτηρίων , ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν συνεργασίες σε βάθος με ένα δίκτυο σχολείων σε όλο τον κόσμο για την καλλιέργεια κουλτούρας καινοτομίας στην εκπαίδευση.

    Κάθε χρόνο η Microsoft αξιολογεί την πορεία των συμμετεχόντων και ένας μικρός αριθμός σχολείων πλέον καλείται να συμμετέχει ως Mentor School. Τα Mentor Schools θεωρούνται αναγνωρισμένοι ηγέτες στονχώρο τους που κατάφεραν να επιτύχουν την αλλαγή και τη βελτίωση μέσα από τα δικά τους εκπαιδευτικά συστήματα.

    Κριτήρια αποτελούν οι εκπαιδευτικές τους επιτυχίες, η ηγετική θέση στον κλάδο τους και οι καινοτόμες διαδικασίες τους. Μέσα από την αναγνώριση αυτή καλούνται να συμβάλλουν θεωρητικά και πρακτικά στη βελτίωση και άλλων σχολείων, να παρέχουν την απαραίτητη υποστήριξη και να αποτελέσουν παράδειγμα καλών πρακτικών και καινοτομίας.

    Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα μετά από ένα χρόνο αναγνωρίστηκαν ως Mentor School και πλέον μπορούν να εξελιχθούν ακόμη περισσότερο, αλλά και να συμβάλλουν με την εμπειρία και πρακτικές τους στην υιοθέτηση της καινοτόμου κουλτούρας και σε άλλα σχολεία στην Ελλάδα.

    www.doukas.gr

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles