18.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Η εκπληκτική δύναμη του νερού: το εντυπωσιακό Φράγμα των Τριών Φαραγγιών στην Κίνα

    Η Κίνα θέτει ορόσημα στης μεγάλες κατασκευές και αποδεικνύει ότι μπορεί να κάνει κατασκευαστικά θαύματα. Ένα από αυτά, είναι το Φράγμα των Τριών Φαραγγιών, ένα φράγμα που ολοκληρώθηκε πολύ πρόσφατα καθώς έθεσε σε κίνηση τις τελευταίες 32 γεννήτριές του τις προηγούμενες μέρες. Το Φράγμα είναι το μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό project του κόσμου, στον ποταμό Yangtze, στην επαρχεία Hubei.

    Οι φωτογραφίες που είδαμε στην Daily Mail είναι φανταστικές και δείχνουν την τρομερή δύναμη με την οποία απελευθερώνεται το νερό από τα 7 στόμια του φράγματος. Υπολογίστε πως απελευθερώνονται 70000 κυβικά μέτρα νερού το δευτερόλεπτο!

    Το φράγμα έχει κατασκευαστεί προκειμένου να συγκεντρώνει το νερό του ποταμού και να εμποδίζει τις πλημμύρες στην περιοχή, τις εποχές που η στάθμη του ποταμού ανεβαίνει. Έχει την ικανότητα να αποθηκεύει 26 χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού το δευτερόλεπτο, θέτοντας έτσι υπό έλεγχο τον ποταμό Yangtze.

    Πέρα, όμως, από τον έλεγχο της στάθμης του ποταμού, το φράγμα είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόγραμμα παραγωγής «καθαρής» ενέργειας. Η λειτουργία του ξεκίνησε το 2003 και αρχικά κόστισε 22,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Η δυνατότητα παραγωγής ενέργειας από τις γεννήτριες του φράγματος φτάνει τα 22,5 εκατομμύρια κιλοβάτ, όσο δηλαδή, η παραγωγή σε ενέργεια 15 πυρηνικών εργοστασίων.

    Η τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε στην περιοχή από το Φράγμα των Τριών Φαραγγιών, έχει διάμετρο 600 χιλιομέτρων και δημιούργησε ένα καινούριο οικοσύστημα στην περιοχή. Κατά την διάρκεια των πρόσφατων πλημμυρών στην Κίνα, που κόστισαν τη ζωή σε περισσότερους από 100 ανθρώπους, το Φράγμα αποδείχτηκε πολύτιμο εργαλείο στην αποφυγή καταστροφής ακόμα περισσότερων περιουσιών από τον ποταμό Yangtze. Απολαύστε τις φωτογραφίες παρακάτω:

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles