21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Εκπληκτικό! Fan του Halo “ζωντανεύει” την Cortana μέσω ολογράμματος!

    Cortana, Bixby, Siri και Google Assistant αποτελούν ορισμένες από τις A.I.-based personal assistants που βλέπουμε σε αρκετές mobile συσκευές ή στα πιο γνωστά λειτουργικά συστήματα. Από όλους τους εικονικούς βοηθούς, σίγουρα η ιστορία της Cortana παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς “κατάγεται” από τον κόσμο του gaming και συγκεκριμένα από τη θρυλική σειρά Halo, η οποία αν μη τι άλλο έχει συνδεθεί όσο καμία άλλη σειρά με την κονσόλα Xbox και τη Microsoft. Στα Halo games η Cortana εμφανίζεται στον Master Chief με την μορφή ολογράμματος και ως γνωστόν αναπτύσσει μία ιδιαίτερη σχέση με τον δυναμικό Spartan (όπου οι δύο πολεμούν ως μία μονάδα).  Φυσικά, η πραγματική της “μορφή” δεν έχει καμία σχέση με τον εικονικό “gaming” χαρακτήρα της, καθώς  δεν αποτελεί παρά μία φωνή που ενεργοποιείται όταν το ζητήσει ο χρήστης.

    Cortana 1

    Παρόλα αυτά, ο Jarem Archer, ένας φανατικός φίλος του Halo αποφάσισε να περάσει την αγαπημένη ηρωίδα στο επόμενο επίπεδο, δημιουργώντας τη δική του ολογραμμική Cortana, παντρεύοντας έτσι τον εικονικό «gaming» κόσμο με τον πραγματικό! Αν και ο Jarem ακόμη δουλεύει για να τελειοποιήσει και να εμπλουτίσει το project του, ωστόσο όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από το video που ακολουθεί, πράγματι τα πήγε αρκετά καλά. Τα animations έχουν δημιουργηθεί με μία 3D app που βασίζεται στην Unity engine, ενώ έχει ενσωματώσει στην κατασκευή του ένα κύκλωμα Arduino! Μάλιστα, η συγκεκριμένη συσκευή διαθέτει face tracking detection μέσω μία ειδικής κάμερας που προσάρμοσε στην κατασκευή του, έτσι ώστε δύναται να ανιχνεύει κάθε φορά την κατεύθυνση που βρίσκεται ο χρήστης. Όπως θα διαπιστώσετε η δουλειά του είναι εκπληκτική και παρατηρώντας το τι έχει φτιάξει μάλλον έφτασε η ώρα η Microsoft να τον προσλάβει, ώστε να τον βοηθήσει να τελειοποιήσει ακόμη περισσότερο το εκπληκτικό project του (εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη δουλειά του δεν έχετε παρά να κάνετε click εδώ)!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles