24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Έξαλλοι οι συνδρομητές του Netflix στη Ρωσία! Ζητούν αποζημίωση για την ξαφνική διακοπή της υπηρεσίας

    Αρκετές είναι οι εταιρείες που αποφάσισαν να διακόψουν οριστικά ή να “παγώσουν” τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία, από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι στρατιωτικές κινητοποιήσεις εναντίον της Ουκρανίας. Ανάμεσά τους βρέθηκε και ο “κολοσσός” του streaming, το Netflix, που ανακοίνωσε το Μάρτιο ότι αναστέλλει την υπηρεσία στη χώρα.

    Όπως όλα δείχνουν όμως, μάλλον θα υπάρξουν κάποιες επιπτώσεις στην περίπτωση αυτή, αφού “οργισμένοι” Ρώσοι χρήστες της πλατφόρμας αποφάσισαν να καταθέσουν αγωγή εναντίον της εταιρείας. Σύμφωνα με τα όσα δημοσιοποίησε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, οι συνδρομητές της υπηρεσίας στη Ρωσία απαιτούν αποζημίωση 60 εκατ. ρουβλίων, δηλαδή περίπου 670.149 ευρώ για την ξαφνική διακοπή.

    Η νομική εταιρεία Chernyshov, Lukoyanov & Partners, που εκπροσωπεί τα συμφέροντα χρηστών του Netflix, κατέθεσε ομαδική αγωγή εναντίον της αμερικανικής υπηρεσίας στο δικαστήριο της περιοχής Χαμοβνιτσέσκι της Μόσχας. Ο λόγος που αιτιολογεί την αγωγή ήταν η παραβίαση των δικαιωμάτων των Ρώσων χρηστών λόγω της μονομερούς άρνησης του Netflix να παρέχει υπηρεσίες στη Ρωσία.

    Το Netflix μέχρι στιγμής δεν έχει αντιδράσει επίσημα. Αναμένουμε, λοιπόν, τις εξελίξεις.

    Διαβάστε επίσης: ΣΕΡΡΕΣ, η νέα σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη και πρώτο ΑΝΤ1+ Original, έρχεται αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+! (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles