15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    “Εξαρτημένοι” οι Έλληνες από τα social media! Στο Facebook με προσωπικό προφίλ το 79%

    Τα social media έχουν «εισβάλει» τα τελευταία χρόνια δυναμικά στη ζωή των ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη. Όπως φαίνεται όμως, παίζουν καθοριστικό ρόλο στην καθημερινότητα και των Ελλήνων. Τα ποσοστά σημειώνουν ραγδαία αύξηση, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της εταιρείας Focus Bari για το πρώτο εξάμηνο του 2021.

    Κυριαρχεί το Smartphone-Ανεβαίνει η δημοτικότητα του Tik Tok

    Η εταιρεία εκτιμά ότι η συνολική διείσδυση του διαδικτύου στην Ελλάδα έχει φτάσει στο 97%. Στις ηλικίες 55-64 ετών, 9  στους 10 «σερφάρουν» στο Ίντερνετ καθημερινά. Αφιερώνουν κατά μέσο όρο 85 λεπτά. Η πρώτη συσκευή πρόσβασης για όλους τους χρήστες είναι το smartphone, με το 95% των χρηστών να το χρησιμοποιούν πια ως πρώτη επιλογή τους. Ο μέσος χρόνος σύνδεσης από το κινητό να έχει πλέον φθάσει τις δύο ώρες την ημέρα.

    Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα ευρήματα, ποσοστό 82% των Ελλήνων βρίσκονται πια ενεργά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το ποσοστό μάλιστα αγγίζει το 97% στις ηλικίες 16 έως 24 ετών, ενώ ενεργοί στα social media είναι σχεδόν οι δύο στους τρεις Έλληνες ηλικίας 55-64 ετών.

    Προσωπικά προφίλ έχουν στο Facebook το 79% (αύξηση 15% έναντι του δευτέρου εξαμήνου του 2020), στο Instagram το 51% και στο YouTube το 45%. Αξίζει να αναφερθεί ότι το Tik Tok παρουσιάζει θεαματική άνοδο τον τελευταίο χρόνο και στη χώρα μας, ειδικά στα κορίτσια 16-24 ετών.

    Διαβάστε επίσης: “Τοξικό” το Instagram για το 32% των νέων κοριτσιών (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles