17.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Έκτακτο! Σταματά η πώληση των Apple Watch Series 9 και Ultra 2 στις ΗΠΑ – Δείτε το γιατί

    Η Apple αναγκάζεται να σταματήσει τις πωλήσεις των Watch Series 9 και Watch Ultra 2 στις ΗΠΑ, βάζοντας “φρένο” στις online αγορές στις 21 Δεκεμβρίου και στα σημεία λιανικής πώλησης στις 24 Δεκεμβρίου.

    Η κίνηση αυτή αποτελεί το επακόλουθο της απόφασης της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ, η οποία καταμεσής της εορταστικής περιόδου αποτελεί το τελευταίο σε μια σειρά χτυπημάτων στα έσοδα της Apple το 2023.

    Τι όμως ακριβώς συνέβη και η Apple αποσύρει από την αγορά τα νεότερα μοντέλα της; Ο λόγος δεν είναι άλλος από τις… πατέντες και την κατοχύρωσή τους.

    Πιο αναλυτικά, η παύση των πωλήσεων ακολουθεί τις κατηγορίες της Masimo, μιας εταιρείας ιατρικών συσκευών που παράγει επίσης “έξυπνα” ρολόγια παρακολούθησης της φυσικής κατάστασης, η οποία ισχυρίστηκε ότι ο αισθητήρας οξυγόνου αίματος της Apple παραβίασε τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Masimo – συγκεκριμένα, την τεχνολογία παλμικής οξυμετρίας.

    Η Masimo κατέθεσε για πρώτη φορά στο περιφερειακό δικαστήριο των ΗΠΑ το 2020 ισχυριζόμενη ότι υπήρξαν 17 παραβιάσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και εμπορικών μυστικών κατά της Apple. Η απόφαση της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ (ITC) δικαίωσε τελικά τη Masimo.

    Διαβάστε επίσης:

    Lenovo: ThinkPad και IdeaPad με επεξεργαστές Intel Core Ultra

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles