15.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
More

    Εκθρόνισε το Harry Potter το φαινόμενο Barbie! Τεράστια εισπρακτική επιτυχία για τη Warner Bros.

    Η Warner Bros. δραστηριοποιείται στην κατηγορία του κινηματογράφου εδώ και έναν αιώνα περίπου. Έχει δώσει στο κοινό μερικές από τις σημαντικότερες εισπρακτικές επιτυχίες όλων των εποχών, αφού η εταιρεία συνδέεται με παραγωγές όπως οι Casablanca, A Streetcar Named Desire, The Searchers, 2001: A Space Odyssey, The Exorcist, Superman, Batman, Goodfellas, The Matrix, Lord of the Rings και Justice League. Ποια όμως είναι η ταινία που βρίσκεται στην κορυφή, τουλάχιστον όσον αφορά τις εισπράξεις; Η πρόσφατη ταινία Barbie με τη Margot Robbie!

    Από το 2011, στην πρώτη θέση της κατάταξης βρισκόταν το Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2, το οποίο έφερε στα ταμεία 1,3 δις. δολάρια παγκοσμίως. Η Barbie όμως κατάφερε να ξεπεράσει το εν λόγω «μαξιλάρι» και συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της. Μπορεί να φαίνεται απίστευτο ότι η ταινία για το δημοφιλές παιδικό παιχνίδι ξεπέρασε παραγωγές όπως το Batman ή το The Lord of the Rings. Τεχνικά όμως αυτό συνέβη, αν αναλογιστεί κανείς ότι τα πράγματα αλλάζουν ριζικά όταν οι αριθμοί προσαρμόζονται στον πληθωρισμό. Ένα δολάριο είναι ένα δολάριο, ακόμα κι αν χρειάζονται 15 δολάρια για να δείτε μια ταινία τώρα και 5 δολάρια πριν από μερικές δεκαετίες.

    Κάπως έτσι, η Barbie σήμερα αποτελεί την πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία στην ιστορία της Warner Bros. όσον αφορά το παγκόσμιο box office. Το εγχώριο στις ΗΠΑ βρίσκεται πλέον στα $592.8 εκατομμύρια, ενώ το διεθνές στα $745.5 εκατομμύρια δολάρια.

    Διαβάστε επίσης:

    ΦΗΜΗ: Προσεχώς expansion για το God of War: Ragnarok

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles