18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Εκτοξεύθηκαν οι πωλήσεις φορητών υπολογιστών

    Συνεχίζει και το 2021 η παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών να κινείται σε ανοδική τριχιά, καταρρίπτοντας μάλιστα το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Πιο συγκεκριμένα, το 1ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, οι πωλήσεις αυξήθηκαν, σε παγκόσμιο επίπεδο, κατά 55% σε ετήσια βάση, αγγίζοντας τα 82,7 εκατ. τεμάχια. Πρόκειται για την ισχυρότερη επίδοση, που έχει σημειωθεί στις πωλήσεις σταθερών και φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών, τα τελευταία εννέα χρόνια. Σύμφωνα με τους αναλυτές της Canalys, οι ανεκτέλεστες παραγγελίες του 2020, ειδικά για φορητούς υπολογιστές, ήταν ο βασικός παράγοντας για την ισχυρή άνοδο των πωλήσεων κατά το 1ο τρίμηνο του 2021. Μάλιστα, οι πωλήσεις στις επιμέρους προϊοντικές κατηγορίες της αγοράς των ηλεκτρονικών υπολογιστών δίνουν ακόμη πιο εντυπωσιακά ευρήματα.

    Για παράδειγμα, οι πωλήσεις φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών και φορητών σταθμών εργασίας αυξήθηκαν κατά 79% σε ετήσια βάση το 1ο τρίμηνο του 2021 και έφτασαν τα 67,8 εκατ. μονάδες.Θετική πορεία ακολούθησε και η αγορά των επιτραπέζιων υπολογιστών, όπου υπήρξε βελτίωση, καθώς – σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα – επιβραδύνθηκε ο ρυθμός πτώσης. Έτσι, το εξεταζόμενο διάστημα οι πωλήσεις desktops και επιτραπέζιων σταθμών εργασίας μειώθηκαν κατά 5% σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκαν σε 14,8 εκατομμύρια μονάδες.

    Η κορυφαία πεντάδα των κατασκευαστών υπολογιστών το 1ο τρίμηνο του 2021

    Η Lenovo διατήρησε την πρωτοκαθεδρία στην αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών κατά το 1ο τρίμηνο του 2021, εξασφαλίζοντας μερίδιο αγοράς 25% και σημειώνοντας ετήσια αύξηση 61%, με τις πωλήσεις να φτάνουν τα 20,4 εκατ. τεμάχια.

    Η HP κατέλαβε τη δεύτερη θέση της παγκόσμιας αγοράς με συνολικές αποστολές 19,2 εκατομμυρίων μονάδων, που συνιστά αύξηση κατά 64% έναντι του 1ου τριμήνου του 2020. Η Dell βρέθηκε για το εξεταζόμενο διάστημα στην τρίτη θέση της παγκόσμιας αγοράς, αυξάνοντας τις πωλήσεις της κατά 23% από έτος σε έτος, οι οποίες ανήλθαν σε 12,9 εκατομμύρια μονάδες.

    Η Apple και η Acer συμπλήρωσαν το 1ο τρίμηνο την κορυφαία πεντάδα των κατασκευαστών στη διεθνή αγορά, με πωλήσεις 6,6 εκατομμύρια και 5,7 εκατομμύρια μονάδων αντίστοιχα, απολαμβάνοντας την υψηλότερη και τη δεύτερη υψηλότερη ετήσια ανάπτυξη αντίστοιχα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles