17.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Εκτοξεύτηκαν τα έσοδα της Microsoft μετά την εξαγορά της Activision Blizzard

    Η Microsoft ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2ο τρίμηνο του 2024, τα οποία επιτρέπουν να βγάλουμε μερικά πρώτα συμπεράσματα σχετικά με τις αλλαγές που επέφερε η πολυσυζητημένη εξαγορά της Activision Blizzard. Για να μιλήσουμε λίγο πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα ύψους 62 δισεκατομμυρίων δολαρίων (αύξηση 18% σε σχέση με πέρυσι) και κέρδη 21,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων (αύξηση 33%).

    Τα εν λόγω νούμερα, βέβαια, προκαλούν έκπληξη, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη ότι η Microsoft απέλυσε την περασμένη εβδομάδα 1.900 άτομα που δραστηριοποιούνταν στο Xbox και την Activision Blizzard. Το τμήμα της εταιρείας, που περιλαμβάνει το Xbox, το Surface και τα Windows, είδε άνοδο κατά 19% (16,9 δισεκατομμύρια δολάρια) σε σχέση με πέρυσι. Η εταιρεία ανέφερε ότι η εξαγορά της Activision συνέβαλε με 15 μονάδες σε αυτήν την αύξηση. Είναι μια τεράστια αλλαγή για ένα τμήμα που επηρεάζεται σοβαρά από τις μειωμένες πωλήσεις υπολογιστών (που επηρεάζουν με τη σειρά τους τις άδειες των Windows και τα Surface) και τις κονσόλες Xbox.

    Τα έσοδα από περιεχόμενο και υπηρεσίες του Xbox ήταν επίσης αυξημένα κατά 61% από πέρυσι, με τις 55 μονάδες να προέρχονται από την Activision. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν η Microsoft μπορεί πραγματικά να αξιοποιήσει αυτήν την εξαγορά για να ενισχύσεις τις πωλήσεις του Xbox ή τουλάχιστον να ενισχύσει το ενδιαφέρον για τις συνδρομές του Game Pass.

    Διαβάστε επίσης:

    ΦΗΜΗ: 200.000 Vision Pro headsets σε 10 μέρες πούλησε η Apple

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles