14.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Εκτός Play Store κινδυνεύει να μείνει το Tinder

    Αγωγή κατά της Google κατέθεσε η εταιρεία Match Group, γνωστή κυρίως για την εφαρμογή Tinder, με σκοπό οι εφαρμογές της να μην βρεθούν εκτός του Play store επειδή αρνούνται να καταβάλουν ποσοστό 30% των εσόδων από τις πωλήσεις τους.

    Πιο συγκεκριμένα, η αγωγή από την Match δεν είναι η μόνη ενέργεια που έχει γίνει με φόντο την καταχρηστική χρήση του Play store από την Google, ωστόσο η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει η νέα δικαστική αγωγή σε βάρος της. Παρόλα αυτά, έχει ανακοινώσει ότι οι δημιουργοί εφαρμογών έχουν την επιλογή να παρακάμψουν το Play store και ότι έχει μειώσει τα ποσοστά που ζητάει, ενώ έχει δημιουργήσει άλλα προγράμματα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες που υπάρχουν σχετικά με χειρισμούς μονοπώλησης της αγοράς από μέρους της.

    Η κατάθεση της αγωγής από την Match έγινε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Καλιφόρνια, ενώ κατηγορεί την Google για παραβίαση της νομοθεσίας κατά των μονοπωλίων, στοχεύοντας στην εξάλειψη αυτής της συμπεριφοράς. Η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική επειδή μερικές από τις εφαρμογές της Match έχουν εξαιρεθεί από τις πολιτικές της Google για περίπου μία δεκαετία. Τώρα η Google ανακοίνωσε ότι θα μπλοκάρει το κατέβασμα των εφαρμογών αυτών της Match από την 1η Ιουνίου, εκτός και αν με δική τους πρωτοβουλία ανοίξουν το σύστημα των πληρωμών τους και μοιραστούν τα έσοδά τους με την Google.

    Διαβάστε επίσης:

    Έρχεται ολοκαίνουριο game “Lord of the Rings” για κινητές συσκευές (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles