19.5 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
More

    «Εκτυπώνοντας» ένα τρισδιάστατο αλλά αληθινό όπλο!

    Όλοι συμφωνούμε στο ότι η 3D εκτύπωση είναι πράγματι κάτι απόλυτα εντυπωσιακό, καινοτόμο και ριζοσπαστικό. Τι γίνεται όμως όταν η περίφημη «λεπτή γραμμή» ξεπερνιέται; Κάτι τέτοιο συνέβη στο Thingiverse, μία κοινότητα αφιερωμένη στην τρισδιάστατη εκτύπωση όπου μεταξύ άλλων, τα μέλη της μπορούν να μοιράζονται μεταξύ τους blueprints (μοτίβα, σχέδια) για 3D αντικείμενα.

    Ένα μέλος λοιπόν του Thingiverse, ονόματι HaveBlue, υποστήριξε πως κατεβάζοντας το blueprint μέρους ενός AR-15 που βρήκε να διατίθεται ελεύθερα στο site, κατάφερε να δημιουργήσει ένα πλήρως λειτουργικό πιστόλι 22 χιλιοστών! Όπως μάλιστα έγραψε, το όλο εγχείρημα του στοίχισε περί τα 30 δολάρια σε πλαστικό μόλις –χρειάστηκε βέβαια να βρει και το απαραίτητο «σιδερικό» και κατόπιν να το συναρμολογήσει. «Για να είμαι ειλικρινής, το όπλο συμπεριφέρεται καλύτερα από άλλα, παρόμοιας κλάσης που έχω χρησιμοποιήσει», έγραψε ο ίδιος ο HaveBlue!

    Από τη μία λοιπόν πράγματι, η τρισδιάστατη εκτύπωση μπορεί να αποτελέσει τη βάση για κάτι πολύ εντυπωσιακό και καινοτόμο, όμως την ίδια στιγμή, να ανοίξει την πόρτα και σε κάτι επικίνδυνο και αν μη τι άλλο συζητήσιμο. Για σκεφτείτε, πόσο ασφαλείς θα μπορούσε να νιώθει κανείς αν ήξερε ότι ο οποιοσδήποτε με έναν 3D εκτυπωτή θα μπορούσε να φτιάξει το δικό του περίστροφο…;

     

    Πηγή: Digital Trends

     

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles