23.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
More

    Ελεύθερη… πτώση στις πωλήσεις των κονσολών Xbox

    Η Microsoft ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματά της για το 3ο τρίμηνο του 2024, το οποίο έτρεξε από τις αρχές Ιανουαρίου έως τα τέλη Μαρτίου του τρέχοντος έτους. Από τη μία πλευρά, τα έσοδα της Microsoft Gaming αυξήθηκαν σημαντικά μετά την εξαγορά της Activision Blizzard, αλλά η υπόλοιπη “επιχείρηση” Xbox συνεχίζει να υποφέρει. Οι πωλήσεις κονσολών φαίνεται πως μειώνονται αισθητά από έτος σε έτος.

    Πιο αναλυτικά, τα έσοδα της Microsoft Gaming αυξήθηκαν κατά 51% σε σύγκριση με το 3ο τρίμηνο του 2023, αλλά το 55% αυτής της αύξησης προέρχεται από την Activision Blizzard. Με άλλα λόγια, το gaming θα ήταν στην πραγματικότητα μειωμένο κατά 4% χωρίς όλα αυτά τα έσοδα από το Call of Duty. Τα συνολικά έσοδα από περιεχόμενο και υπηρεσίες Xbox αυξήθηκαν κατά 62%.

    Εν τω μεταξύ, οι πωλήσεις του Xbox Series X/S μειώθηκαν κατά 31% σε ετήσια βάση, με τη Microsoft να αναμένει περαιτέρω πτώση το επόμενο τρίμηνο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις του Xbox έχουν μειωθεί εδώ και αρκετό καιρό – στην πραγματικότητα μειώθηκαν κατά 30% και το 3ο τρίμηνο του περασμένου έτους. Κάποιος πρέπει να επιστρέψει στις αρχές έως τα μέσα του 2022, για να δει πραγματική αύξηση στις πωλήσεις Xbox. Αυτό φαίνεται να είναι συνεπές με πρόσφατες αναφορές από λιανοπωλητές που υποδηλώνουν ότι οι πωλήσεις του Xbox είναι “σταθερές” σε σημείο που ορισμένοι αμφισβητούν την εργασία και τα έξοδα που απαιτούνται για τη μεταφορά παιχνιδιών στο Xbox Series X/S.

    Σημειώνεται ότι έχουν περάσει περίπου τρία χρόνια από τότε που είδαμε την κονσόλα Series X να κυκλοφορεί και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Microsoft ήδη έχει στραμμένο το βλέμμα στην 5η γενιά κονσολών της. Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος του Xbox, Sarah Bond, είχε δηλώσει πρόσφατα ότι η Microsoft στοχεύει “στο μεγαλύτερο τεχνικό άλμα που έχουμε δει ποτέ σε hardware generation.

     

     

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles