11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Ελεύθερη υπό όρους η κόρη του ιδρυτή της Huawei

    2018-12-06T111434Z_27017607_RC1F67059900_RTRMADP_3_USA-CHINA-HUAWEI

    Ελεύθερη υπό όρους αφέθηκε η Οικονομική Διευθύντρια της Huawei, Meng Wanzhou, και κόρη του ιδρυτή της εταιρείας, Ren Zhengfei. Συγκεκριμένα, καλείται να καταβάλει εγγύηση ύψους 6,6 εκατ. ευρώ, αλλά και να υπακούσει σε περισσότερους από δώδεκα συνολικά όρους που της επέβαλε το δικαστήριο, αναμένοντας την τελική απόφαση για την έκδοσή της ή όχι στις ΗΠΑ.

    Στους όρους περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η υποχρέωση να φορά μια συσκευή GPS εντοπισμού της θέσης της, η καθημερινή φύλαξή της από προσωπικό ασφαλείας που θα πρέπει να πληρώνει η ίδια, η μετακίνηση της σε μια συγκεκριμένη περιοχή του Βανκούβερ και η παράδοση του διαβατηρίου της.

    Η Meng κατηγορείται από τις αμερικανικές αρχές ότι πραγματοποίησε συναλλαγές με το Ιράν μέσω της ανεπίσημης θυγατρικής της Skycom, παραβιάζοντας έτσι το εμπάργκο που είχε επιβληθεί σε αυτό. Παράλληλα, σε αυτό το πλαίσιο, κατηγορείται ότι έδωσε ψευδή στοιχεία σε αμερικανικές τράπεζες, υποκρύπτοντας τη δραστηριότητα της θυγατρικής της. Αν η Meng εκδοθεί στις ΗΠΑ θα βρεθεί αντιμέτωπη με την επιβολή ποινής 30 ετών φυλάκισης «για συνομωσία εξαπάτησης χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων».

    Από την πλευρά της η Huawei, υιοθετώντας μια ηπιότερη στάση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, εξέφρασε την ελπίδα για μια γρήγορη επίλυση της υπόθεσης, δηλώνοντας την εμπιστοσύνη της στην αμερικανική και καναδική δικαιοσύνη, συμπληρώνοντας ότι τηρεί όλους τους νόμους και κανονισμούς στις χώρες που δραστηριοποιείται – συμπεριλαμβανομένων των ελέγχων των εξαγωγών και κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από τον ΟΗΕ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Σε δηλώσεις του στο Reuters ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, επισήμανε ότι είναι πρόθυμος να παρέμβει στην υπόθεση, αν με αυτό συμβάλει στην επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα, θέλοντας να ρίξει τους τόνους και να δώσει το περιθώριο για να έλθουν πιο κοντά οι δύο πλευρές.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles