16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Elite: Dangerous. Έρχεται σε Xbox One και PlayStation 4;

    Η αναβίωση του ιστορικού space combat/trading sim: Elite, από τον εμπνευστή της θρυλικής σειράς David Braben, θεωρείται ένα από τα κορυφαία gaming projects των τελευταίων ετών. Ως γνωστόν, τo Elite: Dangerous, όπως θα ονομάζεται ο νέος τίτλος της εποποιίας του Elite έχει επιβεβαιωθεί ότι θα κυκλοφορήσει σε PC και Mac, ωστόσο μέχρι στιγμής δε γνωρίζουμε τίποτα απολύτως για το εάν τελικά  το πολυαναμενόμενο game θα κάνει την εμφάνιση του στις νέες κονσόλες Xbox One και PlayStation 4.

    Elite: Dangerous

    O David Braben όταν ρωτήθηκε, κατά τη διάρκεια μίας developer’s conference, σχετικά με το ενδεχόμενο κυκλοφορίας του Elite: Dangerous στο Xbox One και PS4 θέλησε να διαλευκάνει το τοπίο, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι θα ήταν «χαζό» εκ μέρους του, το να μην σκεφτεί να κυκλοφορήσει το παιχνίδι και σε αυτές τις πλατφόρμες. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, η εταιρεία ανάπτυξης Frontier Developments έχει στο παρελθόν ασχοληθεί με την ανάπτυξη τίτλων για το Xbox One με σημαντικότερο το Zoo Tycoon, το οποίο μάλιστα βασίζεται στην ίδια ακριβώς game engine με το Elite: Dangerous. Επίσης, ο Braben ανέφερε ότι στο παρελθόν η Frontier Developments είχε  δουλέψει και σε παιχνίδια για τις κονσόλες της Sony, οπότε δεν θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για τους προγραμματιστές της να ασχοληθούν και με την ανάπτυξη του Elite: Dangerous και στο PlayStation 4. Παρόλα αυτά, ο Braben δεν θέλησε να δώσει επίσημο τόνο στα λεγόμενα του (με τη μορφή ανακοίνωσης), καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε θα πρέπει πρώτα να βγει η έκδοση για PC, μετά για Mac και στη συνέχεια να ασχοληθεί εκείνος και η προγραμματιστική ομάδα του με οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα.

    Elite: Dangerous

    Τη δεδομένη χρονική στιγμή, επιθυμία του Braben είναι το Elite: Dangerous να αποτελέσει ένα τεχνικά άρτιο game για PC, το οποίο θα αποδειχθεί αντάξιο της βαριάς κληρονομίας που φέρει το όνομα Elite.  Ωστόσο, με βάση τα παραπάνω  στοιχείο είναι σχεδόν βέβαιο ότι μέσα στο 2015 δεν αποκλείεται να δούμε το Elite: Dangerous και στις κονσόλες. Ο νέος τίτλος του David Braben βρίσκεται μία ανάσα από το να ολοκληρωθεί, καθώς μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσει η beta του παιχνιδιού. Περισσότερα για αυτό μπορείτε να μάθετε στο επίσημο website, ενώ παρακάτω μπορείτε να θαυμάσατε το καταπληκτικό trailer που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της φετινής E3…

     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles