21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Ελλάδα: Ο κόσμος προτιμά ολοένα και περισσότερο τα smartphones άνω των 600 ευρώ

    Με σημαντικά αυξημένες προπαραγγελίες -σε σχέση με τα Galaxy S8- και ένα δυνατό λανσάρισμα στην αγορά που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, ξεκίνησε την πορεία του στη χώρα μας το νέο ντουέτο ναυαρχίδων της Samsung, Galaxy S9 και Galaxy S9+.

    samsung galaxy s9 plus

    Το digitallife.gr βρέθηκε στο επίσημο event παρουσίασης των νέων μοντέλων στην Ελλάδα, στο παρασκήνιο του οποίου μάθαμε και κάποιες λεπτομέρειες για την ανταπόκριση των καταναλωτών στις νέες αφίξεις της Samsung από τον κ. Άρη Παρασκευόπουλο, Διευθυντή Τμήματος Κινητής Τηλεφωνίας Samsung Ελλάδας και Κύπρου.

    Samsung-Galaxy-S9_3
    O Simon Kim, Business Manager του τμήματος Κινητής Τηλεφωνίας της Samsung Electronics Hellas, η Έρση Τσουκάκη, Marketing Manager και ο Άρης Παρασκευόπουλος, Διευθυντής του τμήματος Κινητής Τηλεφωνίας.

    Όπως σημείωσε ο ίδιος, η Samsung κινείται πάντα με γνώμονα αυτά που αναζητά ο κόσμος όσον αφορά τις παρουσιάσεις της, τονίζοντας το ενδιαφέρον του κοινού στη νέα Lilac Purple απόχρωση, το ολοκαίνουριο χρώμα στο οποίο είναι διαθέσιμες οι συσκευές και ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό. Επιπλέον, σημείωσε πως ιδιαίτερη είναι η “δυναμική” πωλήσεων για το μεγαλύτερο Samsung Galaxy S9+.

    samsung-galaxy-s9-lilac-purple

    Ο κόσμος προτιμά πλέον ολοένα και περισσότερο τις συσκευές άνω των 600 ευρώ

    Οι δύο νέες ναυαρχίδες του Κορεάτη κατασκευαστή είναι, αναμφίβολα, προτάσεις για το ανώτερο “ράφι” της αγοράς, που, ωστόσο, φαίνεται να ενδιαφέρει ολοένα και περισσότερο το κοινό.

    Σύμφωνα με τον κ. Παρασκευόπουλο και σχετικά στοιχεία της εταιρείας GFK, η αγορά των smartphones άνω των 600 ευρώ στην Ελλάδα παρουσίασε σημαντική άνοδο το 2017, κινούμενη από το 26,6% στο 30,1%, όσον αφορά την αξία. Όσον αφορά συγκεκριμένα τη Samsung, το σχετικό ποσοστό της εκτοξεύτηκε κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, από το 24,6% στο 33,8%.

    Αλλά και στις μετρήσεις που αφορούν τα τεμάχια, η αγορά άνω των 600 ευρώ παρουσίασε άνοδο συνολικά από το 7,6% στο 8,5%, ενώ, στην περίπτωση της Samsung, η άνοδος ήταν εντυπωσιακή κατά 11,4% (από το 24,9% στο 36,3%).

    Κι όλα αυτά σε μία περίοδο που μπορεί η συνολική αξία της αγοράς να έπεσε κατά 3% από τα 518,6 εκατ. στα 502,3 εκατ. ευρώ, ωστόσο η Samsung έχει καταφέρει σταθερή πορεία με οριακή άνοδο 0,4% (από το 38,9% στο 39,3%). Στα δε τεμάχια, όπου η συνολική πτώση της αγοράς έφτασε το 7% (από τα 2,24 εκατ. στα 2,08 εκατ), οι απώλειες για τη Samsung ήταν μόλις 0,7% (από το 33,2% στο 32,5%), αποδεικνύοντας την αντοχή του κατασκευαστή. Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Παρασκευόπουλο, τα νούμερα δείχνουν μία τάση ο Έλληνας καταναλωτής να θέλει να κρατάει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα το κινητό του, γι’ αυτό και προτιμά πλέον και ακριβότερες προτάσεις.

    Να σημειωθεί ότι η Samsung παρέμεινε στην κορυφή της αγοράς για το 2017, τόσο σε αριθμό τεμαχίων (με ποσοστό 33,2%), όσο και στις μετρήσεις που αφορούν την αξία των πωλήσεων (με ποσοστό 39,3%).

    Samsung-Galaxy-S9_5

    Τα Samsung Galaxy S9 και S9+ κυκλοφορούν από την Παρασκευή 16 Μαρτίου στην ελληνική αγορά με κόστος 879 και 979 ευρώ αντίστοιχα.

    Διαβάστε ακόμη: Samsung Galaxy S9 και S9+ @MWC 2018: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε για τις νέες ανακοινώσεις

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles