18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Έλον Μασκ: Το Twitter αποφασίζει αν θα πουλήσει το 10% των μετοχών της Tesla

    Γνωρίζουμε ότι οι πλούσιοι κάποιες φορές είναι εκκεντρικοί. Και ο Έλον Μασκ δεν περιμένουμε να αποτελεί εξαίρεση, καθώς επίσημα πλέον φέρει τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη. Ο Μασκ, σε ανάρτηση στο Twitter, έθεσε ένα ιδιόμορφο ερώτημα στους 62 εκατομμύρια ακόλουθούς του: Να πουλήσει ή όχι το 10% των μετοχών του στην Tesla, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι θα πράξει ό,τι εκείνοι αποφασίσουν.

    700.000 χρήστες απάντησαν την πρώτη ώρα

    Ο επιχειρηματίας φαίνεται να έχει στο μυαλό του μια νέα πρόταση των Δημοκρατικών που θέλουν να επιβάλλουν μεγαλύτερους φόρους σε “κροίσους”, βάζοντας στο στόχαστρο μετοχές τους, που σε γενικές γραμμές φορολογούνται μόνο όταν πωλούνται.

    «Έγινε πολύς λόγος τελευταία για μη ρευστοποιημένα κέρδη ως εργαλείο φοροδιαφυγής, γι’ αυτό προτείνω να πουλήσω το 10% των μετοχών μου στην Tesla», έγραψε ο Έλον Μασκ σε ένα tweet.

    «Συμφωνείτε;» ρώτησε στη συνέχεια τους χρήστες του twitter κάνοντας μια δημοσκόπηση ζητώντας τους να ψηφίσουν «ναι» ή «όχι».

    «Θα σεβαστώ το αποτέλεσμα αυτής της δημοσκόπησης, όποιο κι αν είναι αυτό», πρόσθεσε ο πολυδισεκατομμυριούχος.

    Μέσα στην πρώτη ώρα από την ανάρτηση του Μασκ, 700.000 χρήστες είχαν απαντήσει στην δημοσκόπηση. Μέχρι περίπου τις 23:00 χθες το Σάββατο το βράδυ, ώρα Ελλάδας, οι απαντήσεις ήταν περίπου 55% υπέρ του «ναι». Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Μασκ κατείχε περίπου το 17% των μετοχών της Tesla στις 30 Ιουνίου, με σημερινή αξία 208,37 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Διαβάστε επίσης: “Άνοιξε” ο δρόμος για το δορυφορικό ίντερνετ ευρείας χρήσης στην Ελλάδα (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles