23 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Elon Musk: Πρώτη αποικία στον Άρη με 1 εκατ. ανθρώπους

    Ο CEO της SpaceX, Elon Musk, αποκάλυψε το φιλόδοξο σχέδιό του για τη δημιουργία μιας ανθρώπινης αποικίας στον Άρη μέσα στα επόμενα χρόνια. Ο γνωστός επιχειρηματίας ανακοίνωσε μέσω των social media πως στοχεύει να μεταφέρει ένα εκατομμύριο ανθρώπους στον Κόκκινο Πλανήτη.

    Τα σχόλια, που ήρθαν ως απάντηση σε ανάρτηση σχετικά με τις δυνατότητες του Starship της SpaceX, το οποίο ο Musk υποστηρίζει ότι θα είναι ουσιαστικό για την επίτευξη των στόχων του στον Άρη, ήταν φυσικά ποικίλα.

    “Μία μέρα, ένα ταξίδι στον Άρη θα είναι σαν ένα πτήση πέρα από τη χώρα”, αναφέρεται σε tweet.

    Τα σχέδια του Musk για το μέλλον

    Οι υψηλοί στόχοι του Musk για τον Άρη δεν είναι κάτι καινούργιο. Ο τεχνολογικός μεγιστάνας έχει εκφράσει εδώ και καιρό την πρόθεσή του να κάνει την ανθρωπότητα “πολυπλανητική”, αναφέροντας συχνά την ανθρώπινη εγκατάσταση στον Άρη ως δικλείδα ασφάλειας για τον πολιτισμό. Ωστόσο, οι πρόσφατες δηλώσεις του υποδεικνύουν ότι η SpaceX εργάζεται επιθετικά για να μετατρέψει αυτήν την οραματική εικόνα σε πραγματικότητα μέσα στα επόμενα χρόνια.

    Μόλις πέρυσι, ο Musk προέβλεψε ότι το Starship θα μπορούσε να φτάσει στο Φεγγάρι μέσα σε πέντε χρόνια. Επίσης, σημείωσε ότι η κάψουλα Crew Dragon της SpaceX θα οδηγήσει τους αστροναύτες πιο μακριά στο διάστημα από ό,τι οποιονδήποτε άλλη τα τελευταία 50 χρόνια. Παρόλο που είναι φιλόδοξος, ο Musk αναγνωρίζει, βέβαια, ότι η εγκατάσταση στον Άρη θα απαιτήσει τεράστια προσπάθεια και καινοτομία. Έχει προηγουμένως συζητήσει σχέδια για την κατασκευή μόνιμης βάσης στο Φεγγάρι στο μέλλον.

    Διαβάστε εδώ τα βιβλία που ενέπνευσαν την καριέρα του Elon Musk

    Παρά το γεγονός ότι ο Musk είναι γνωστός για τα φιλόδοξα deadlines, οι εταιρείες του έχουν επιτύχει σημαντικά ορόσημα που κάποτε θεωρούνταν απίθανα. Ωστόσο, το όραμα για τον Άρη αντιμετωπίζει απαιτητικές τεχνικές προκλήσεις.

    Διαβάστε επίσης:

    Οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι στον πλανήτη – Παραμένει στο… θρόνο του ο Elon Musk

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles