18.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    ΕΛΤΑ: Δε θα επιβληθεί τελικά το χαράτσι των 15 ευρώ στα μικροπακέτα από χώρες εκτός Ε.Ε.

    Μεγάλη δημοσιότητα πήρε τις τελευταίες ημέρες η είδηση ότι τα ΕΛΤΑ θα επιβάλλουν χρέωση 15 ευρώ ακόμη και στα μικροπακέτα (αυτά δηλαδή που έχουν αξία κάτω από 22 ευρώ και μέχρι τώρα δεν υπόκεινται σε χρεώσεις τελωνείου) που προέρχονται από χώρες εκτός Ε.Ε.

    Παρόλο που ο οργανισμός τις προηγούμενες ημέρες εξέδωσε διεκρινιστική ανακοίνωση (που ουσιαστικά επιβεβαίωνε την αλλαγή) τελικά φαίνεται πως το “χαράτσι” δε θα ισχύσει.

    Αυτό θα συμβεί, καθώς μία αποσαφηνιστική εγκύκλιος της ΑΑΔΕ δεσμεύει ΕΛΤΑ και τελωνεία να μην επιβάλλουν χαράτσι σε προϊόντα που έρχονται από Κίνα και χώρες εκτός Ε.Ε και τα οποία κοστίζουν κάτω από €22. Αυτή η εξέλιξη για την οποία διαβάζουμε στο site dikaiologitika.gr θα αναγκάσει τα ΕΛΤΑ θα αναπροσαρμόσουν ξανά την πολιτική τους.

    Η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ περιέχει διευκρινίσεις για τελωνεία και ΕΛΤΑ και καλεί σε συμμόρφωση των προηγούμενων τιμολογιακών πολιτικών. Δηλαδή, ορίζει ότι δε θα εισπράττονται €15 για δέματα από Κίνα και άλλες χώρες εκτός Ε.Ε αξίας κάτω από 22 ευρώ. Τα ΕΛΤΑ ετοιμάζουν άμεσα ανακοίνωση για το θέμα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles