20.1 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
More

    Εμμονή με τα smartphones έπαθε… γορίλας – Απαγορεύτηκαν τα videos σε ζωολογικό

    Αρκετοί είναι οι γονείς που προσπαθούν να πείσουν τα παιδιά τους να “ξεκολλήσουν” για λίγο από την οθόνη του κινητού. Κανείς όμως δε φανταζόταν ότι ο εθισμός στην τεχνολογία είναι κάτι που θα συνέβαινε και σε έφηβους… γορίλες!

    Κι όμως συνέβη! Ένας έφηβος γορίλας σε ζωολογικό κήπο της Αυστραλίας έχει πάθει εμμονή με τα κινητά, με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι να αναγκαστούν να απαγορεύσουν στους επισκέπτες να του δείχνουν βίντεο. Οι φύλακες του ζωολογικού ανέφεραν ότι ο 13χρονος Nassir είναι τόσο προσκολλημένος στις συσκευές, σε σημείο που επηρεάζεται η σχέση του με την οικογένειά του. Γι’ αυτό πλέον παρακαλούν τους επισκέπτες να μην του δείχνουν άλλα βίντεο και έχουν τοποθετήσει πινακίδες που προειδοποιούν για την κατάστασή του.

    Η διευθύντρια του ζωολογικού κήπου του Τορόντο, δήλωσε ότι ο Nassir «ήταν τόσο ενθουσιασμένος με τα gadgets, τα smartphones και τα βίντεο» που δεν αλληλοεπιδρούσε με άλλους γορίλες. Συμπεριφέρεται ακριβώς σαν έφηβος. Προτιμά να κοιτάζει μια οθόνη παρά να αλληλοεπιδρά με τους πελάτες, γεγονός που έχει κάνει τρομερή εντύπωση σε όλους.

    Τα νέα για τον εθισμό του Nassir στα κινητά έγιναν γνωστά όταν ένας ζωολογικός κήπος του Σικάγο αναγκάστηκε να εγκαταστήσει ένα σχοινί λίγα μέτρα μακριά από το γυάλινο χώρισμα μεταξύ των επισκεπτών και των ζώων. Οι ειδικοί σημείωσαν ότι οι πίθηκοι που αποσπώνται από τα κινητά είχαν αρχίσει να εμφανίζουν αλλαγές συμπεριφοράς, οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν αρνητικές συνέπειες. Οι υπάλληλοι του ζωολογικού κήπου του Λίνκολν Παρκ ανησυχούσαν ότι το ενδιαφέρον ενός γορίλα που ονομάζεται Amare για τις συσκευές θα μπορούσε να τον κάνει στόχο εκφοβισμού.

    Διαβάστε επίσης:

    «Πράσινο φως» για τα πρώτα 250 ηλεκτρικά λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles