18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Ένα νούμερο με σημασία. 290.000 είναι οι εφαρμογές που πρέπει να υποψιάζεσαι στο Google Play

    Για κενά ασφαλείας θα έχεις βαρεθεί να ακούς. Ιδίως αν μιλάμε για λειτουργικά συστήματα όπως τα Windows.

    Έ, τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και για τα applications stores, εκεί δηλαδή που εντοπίζεις εφαρμογές για το smartphone σου. Το τελευταίο κρούσμα, σύμφωνα με την εταιρία ασφαλείας Bit9, είναι αυτό που αναφέρει ότι περισσότερα περίπου 290.000 apps που βρίσκονται στο Google Store εγκυμονούν κινδύνους για τη συσκευή σου. Ο λόγος; Αποκτούν πρόσβαση στα δεδομένα τα οποία και μπορεί να αξιοποιήσουν, θεωρητικά, ανά πάσα στιγμή.

    Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε και στην οποία αξιολογήθηκαν κάπου 412.000 εφαρμογές στο Google Play, βρέθηκε ότι σε ένα ποσοστό της τάξης του 72%, τα applications έχουν την ικανότητα πρόσβασης στα προσωπικά μας στοιχεία, ένα 42% στις υπηρεσίες τοποθεσίας μέσω GPS, ένα 31% στις κλήσεις και στο αντίστοιχο αρχείο, ένα 26% στις επαφές και στα email και ένα 9% το οποίο έχει την ικανότητα να βλέπει στοιχεία λογαριασμών μας και αριθμούς πιστωτικών καρτών.

    Με περισσότερες από 700.000 εφαρμογές διαθέσιμες, θα μπορούσες να βρεις πολλές εναλλακτικές. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να σου εξασφαλίσει ότι δε θα φτιαχτεί λογισμικό που θα αξιοποιεί όλα αυτά τα δεδομένα και θα μπορεί να εγκατασταθεί, χωρίς να το ξέρεις, στο κινητό σου…
    Πηγή: www.myphone.gr

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles