15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Ένα παιχνίδι στο smartphone που ίσως “παρακολουθεί” τι βλέπετε στην TV σας

    Πολλοί είναι αυτοί που, εδώ και καιρό, κατηγορούν εταιρείες για παράνομη χρήση του μικροφώνου του smartphone, με σκοπό την καταγραφή συζητήσεων.

    68581_1514579218-full

    Πριν από λίγες ημέρες, ένα άρθρο της εφημερίδας New York Times υποστήριζε ότι η Alphonso, μια εταιρεία η οποία πουλά media-viewing data, παρέχει ένα plugin το οποίο ακούει και ψάχνει για ηχητικά σήματα σε σειρές και ταινίες. Περίπου 250 mobile games και social media applications χρησιμοποιούν την εν λόγω μέθοδο, με σκοπό τη στοχευμένη διαφήμιση. Και το ακόμη χειρότερο, είναι ότι μπορεί να ανιχνεύσει ήχο ακόμη και όταν βρίσκεται η συσκευή στην τσέπη σας.

    Ο CEO της Alphonso, Ashish Chordia, μιλώντας στην εφημερίδα, υποστήριξε ότι η εταιρεία του συνεργάζεται με τα studio για να αναλύσουν της συνήθειες θέασης ταινιών των χρηστών αλλά και με το Shazam, για δεδομένα που αφορούν την ακρόαση μουσικής. Η εταιρεία επισημαίνει, ότι δεν καταγράφει ανθρώπινη ομιλία και ότι οι δυνατότητες του λογισμικού της αναλύονται στους όρους χρήσης, ενώ συμπληρώνει ότι οι χρήστες θα πρέπει να δώσουν την άδειά τους για πρόσβαση στο μικρόφωνο της συσκευή ή στην τοποθεσία τους. Αλλά ορισμένες εφαρμογές με αυτό το plugin προορίζονται για παιδιά και η αναγραφή των ενεργειών αυτών στους όρους χρήσης δεν είναι πάντα ξεκάθαρη.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles