11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Ενδοεπιχειρηματικότητα: Επιλογή ανάπτυξης για τις κυπριακές επιχειρήσεις

    photo-1

    Η αξία της ενδοεπιχειρηματικότητας και της προσαρμοστικότητας στις νέες εξελίξεις ήταν το κύριο θέμα της  πρώτης κυπριακής ημερίδας Ενδοεπιχειρηματικότητας που διοργάνωσε η Cyta, σε συνεργασία με το κέντρο Microsoft Innovation Center και με υποστηρικτές το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και τη Microsoft Κύπρου.

    Στην ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στη Λευκωσία με την συμμετοχή διευθυντικών και διοικητικών στελεχών, συζητήθηκε διεξοδικά η αναγκαιότητα δημιουργίας κουλτούρας και ανάπτυξης της ενδοεπιχειρηματικότητας εντός των μεγάλων εδραιωμένων οργανισμών, ώστε να καταστεί εφικτή η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού που με καινοτόμες ιδέες και πρακτικές, μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.

    Οι ακαδημαϊκοί ομιλητές της ημερίδας προέρχονταν αποκλειστικά από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Πρόκειται για τους Δρα Σιμόνα Μιχάϊ-Γιαννάκη, Δρα Δέσποινα Μαρούχου, Δρα Έλμο Κονή, Δρα Αλέξανδρο Αποστολίδη, Δρα Πιερή Χουρίδη και Δρα Λυκούργο Χατζηφανή. Από πλευράς της Cyta έγιναν παρουσιάσεις από τον κ. Χρίστο Χρίστου Επικεφαλής του Κέντρου Καινοτομίας και Ανάπτυξης Ιδεών, την κα. Νάσια Αγαπίου, μέλος της ομάδας και τον ελεύθερο επαγγελματία κ. Πίτερ Λάζου.

    photo-2

    Σημαντικό πόρισμα της ημερίδας ήταν η κατανόηση εκ μέρους των εκπροσώπων των εταιρειών που παρακολούθησαν τις εργασίες της, ότι η πρακτική της ενδοεπιχειρηματικότητας αποτελεί επιλογή ανάπτυξης για μια εταιρεία, καθότι αξιοποιεί το υφιστάμενο προσωπικό της για την περαιτέρω ανάπτυξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητάς της.

    Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η Cyta, από τον περασμένο χρόνο έθεσε σε εφαρμογή ένα πρότυπο πρόγραμμα ενδοεπιχειρηματικότητας, με στόχο την ενθάρρυνση των στελεχών της να μετατρέπουν τις ιδέες τους σε προϊόντα, υπηρεσίες και νεοφυείς επιχειρήσεις με πολύ καλά έως τώρα  αποτελέσματα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles