23 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Ένοχη για κακοποίηση παιδιών γνωστή YouTuber – Έδινε συμβουλές διαπαιδαγώγησης

    Μια Αμερικανίδα μητέρα που συνήθιζε να δίνει συμβουλές διαπαιδαγώγησης σε περισσότερους από 2 εκατομμύρια συνδρομητές στο YouTube ομολόγησε την ενοχή της σχετικά με την κακοποίηση των παιδιών της.

    Η Ruby Franke, μητέρα έξι παιδιών από τη Γιούτα, έχει παραδεχτεί τέσσερις κατηγορίες για επιβαρυντική κακοποίηση παιδιών. Συνελήφθη τον Αύγουστο όταν ο υποσιτισμένος 12χρονος γιος της χτύπησε την πόρτα ενός γείτονα ζητώντας φαγητό και νερό, δείχνοντας παράλληλα σημάδια ότι είχε δεθεί με σχοινιά.

    Το αμφιλεγόμενο κανάλι της στο YouTube, που ονομάζεται 8 Passengers, είχε σχεδόν 2,3 εκατομμύρια συνδρομητές και επικεντρώθηκε στο στυλ και την πειθαρχία των παιδιών. Φορώντας γκρι και λευκά ρούχα φυλακής, η Franke ομολόγησε την ενοχή της για καθεμία από τις τρεις πρώτες κατηγορίες ξεχωριστά στο δικαστήριο και στην τέταρτη είπε: «Με τη βαθύτατη λύπη και θλίψη μου για την οικογένειά μου και τα παιδιά μου, ένοχη».

    Ο δικαστής John J. Walton αποδέχθηκε μια συμφωνία ενοχής και προγραμμάτισε την καταδίκη για τις 20 Φεβρουαρίου. Η συμφωνία δεν αποκλείει χρόνο φυλάκισης, αναγνώρισε ο δικηγόρος της Franke, LaMar Winward. Η Franke συνελήφθη στις 30 Αυγούστου όταν ο 12χρονος γιος της δραπέτευσε από το σπίτι της συνεργάτη της, Jodi Hildebrandt, αφού σκαρφάλωσε από ένα παράθυρο και ζήτησε από έναν γείτονα να καλέσει την αστυνομία. Ο δικηγόρος της Franke είπε ότι επηρεάστηκε από τη Hildebrandt, σύμβουλο σχέσεων, η οποία την οδήγησε σε «μια διαστρεβλωμένη αίσθηση ηθικής».

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles