24.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Ενώνουν δυνάμεις Meta και Microsoft! Έρχεται Xbox VR headset

    Η Microsoft ενώνει δυνάμεις με τη Meta για τη δημιουργία ενός limited edition Meta Quest VR headset, που θα είναι εμπνευσμένο από το Xbox. Παρά το γεγονός ότι οι δύο εταιρείες δεν έχουν γνωστοποιήσει τις λεπτομέρειες για το VR headset, φαίνεται ότι θα αποτελεί ένα ειδικά σχεδιασμένο Meta Quest 3 (ή κάποια μελλοντική έκδοση που δεν έχει ανακοινωθεί) που θα περιλαμβάνει ένα Xbox controller.

    “Δουλεύουμε ξανά μαζί με τη Microsoft για να δημιουργήσουμε ένα περιορισμένης έκδοσης Meta Quest, εμπνευσμένο από το Xbox”, δήλωσε η Meta σε σχετική ανακοίνωση. Αυτό αποτελεί μέρος της προσπάθειας της Meta να ανοίξει το λειτουργικό σύστημα που τροφοδοτεί τα headsets της σε third-party hardware κατασκευαστές. Η Asus και η Lenovo δημιουργούν headsets που τρέχουν το Meta Horizon OS, αλλά η συνεργασία με τη Microsoft φαίνεται ότι αφορά απλώς ένα gadget περιορισμένης έκδοσης – όπως η Microsoft δημιουργεί περιορισμένες εκδόσεις κονσολών Xbox.

    Σε μια ανάρτηση στο Instagram, ο CEO της Meta, Mark Zuckerberg, δήλωσε ότι η εν λόγω έκδοση “έρχεται με Xbox controllers και Game Pass, έτσι ώστε να μπορείτε αμέσως να αρχίσετε να παίζετε σε μια μεγάλη οθόνη οπουδήποτε.”

    Σημειώνεται ότι, μετά τις αποτυχημένες προσπάθειές της, στον τομέα της Windows Mixed Reality, η Microsoft επέκτεινε τη στρατηγική της συνεργασίας με τη Meta. Οι κάτοχοι του Quest τώρα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα Word, Excel και PowerPoint σε εικονική πραγματικότητα. Η Microsoft και η Meta επίσης συνεργάστηκαν για να φέρουν το Xbox Cloud Gaming στα VR Quest πέρυσι.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles