20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Εντείνουν τον έλεγχο στα μέσα ενημέρωσης οι ρωσικές αρχές – Αποκλείστηκε η ειδησεογραφική πύλη Google.news

    Μεγαλώνει το χάσμα όσο περνούν οι μέρες ανάμεσα στις ρωσικές αρχές και τα των μέσα ενημέρωσης, καθώς ακόμα μια διαδικτυακή ειδησεογραφική πύλη, η Google.news, αποκλείστηκε με την κατηγορία ότι διευκόλυνε την πρόσβαση σε «ψευδείς» πληροφορίες για την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

    Η απόφαση πάρθηκε μετά από αίτημα της Γενικής Εισαγγελίας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Η Google.news παρείχε πρόσβαση σε «πολλά δημοσιεύματα και υλικό που περιέχουν ψευδείς πληροφορίες για την εξέλιξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στο ουκρανικό έδαφος», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου, οι ρωσικές αρχές εντείνουν τον έλεγχο στα μέσα ενημέρωσης. Σε πολλά, μεταξύ των οποίων και στο BBC, απαγορεύτηκε η πρόσβαση. Δικαστήριο της Μόσχας χαρακτήρισε «εξτρεμιστικές» τις αμερικανικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Instagram, ενώ την περασμένη εβδομάδα η Roskomnadzor κατηγόρησε για «τρομοκρατικές» ενέργειες το Google και το YouTube, κάνοντας το πρώτο βήμα για την απαγόρευσή τους. Με βάση έναν νέο νόμο που ψηφίστηκε στις αρχές Μαρτίου, όποιος μεταδίδει «ψευδείς» πληροφορίες για τον ρωσικό στρατό κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη 15 ετών.

    Διαβάστε επίσης:

    Ροή ενημερώσεων στο Instagram με δύο νέες επιλογές (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles