19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Ενθαρρυντικά μηνύματα … H Foxconn ισχυρίζεται ότι η παραγωγή της επέστρεψε στα επίπεδα προ του Κορονοϊού!

    Όλοι γνωρίζουμε ότι η ευρύτερη περιοχή της Κίνας χτυπήθηκε όσο καμία άλλη από το ξέσπασμα του Κορονοϊού (COVID-19), με περίπου 80000 κρούσματα και περισσότερους από 3000 νεκρούς. H Κίνα βέβαια είναι και η ατμομηχανή της παραγωγής τεχνολογικών προϊόντων, για αυτό και το φρενάρισμα των εργοστασίων της που έλαβε χώρα κυρίως μέσα στον Φεβρουάριο εννοείται ότι οδήγησε ελλείψεις στα προϊόντα τεχνολογίας και κυρίως στα hardware components που απαιτούνται για να κατασκευαστεί είτε ένας υπολογιστής, είτε ένα smartphone.


    Η κατάσταση βέβαια ύστερα και από τις τιτάνιες προσπάθειες της κινεζικής κυβέρνησης, κάπως εξομαλύνθηκε και με εξαίρεση την επαρχία Hubei, η κατάσταση είναι κάπως καλύτερη με τα νέα κρούσματα να μειώνονται συνεχώς και τη ζωή να αρχίζει κάπως να επιστρέφει ξανά στη φυσιολογική της κατάσταση (πράγμα πυ δυστυχώς δεν συμβαίνει στην Ευρώπη που αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη δίνη του COVID-19). Αυτό φανερώνει και η δήλωση του προέδρου της Foxconn, Terry Guo, ο οποίος ανέφερε σε δημοσιογράφους σε ένα meeting στην Ταϊπέι ότι πλέον η παραγωγή της εταιρείας στα εργοστάσια της Κίνας και του Βιετνάμ έχει επιστρέψει στα φυσιολογικά (προ-Κορονοϊού) επίπεδα. Παρόλα αυτά, η κατάσταση δεν είναι τόσο εξομαλυμένη στην Ιαπωνία και στην Κορέα, όπου εκεί τα δύο αυτά κράτη εξακολουθούν να δίνουν μάχη για να τιθασεύσουν την πανδημία. Αξίζει να σημειώθει, η Foxconn πρόκειται για μια εταιρεία, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την παραγωγή των iPhones και των προϊόντων της Apple, για αυτό και παρουσιάζει ενδιαφέρον κατά πόσο η συγκεκριμένη εξέλιξη θα επηρεάσει τα μελλοντικά μοντέλα της εταιρείας από το Cupertino.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles