20.7 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Έντονες φήμες ότι η HTC σχεδιάζει να πουλήσει τον τομέα του VR!

    H HTC σε συνεργασία με την Valve τον Απρίλιο του 2016 κυκλοφόρησε τη δική της πρόταση (Vive) στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας. Σε μία προσπάθεια να καλύψει το χαμένο έδαφος στην αγορά των smartphones, το VR headset της γνωστής εταιρείας σίγουρα κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον των χρηστών και των gamers που ήθελαν να γνωρίσουν από κοντά τον θαυμαστό κόσμο της VR τεχνολογίας.

    HTC Vive 1

    Το τμήμα της HTC που ασχολείται αυτή τη στιγμή με την ανάπτυξη του VR αποτελεί το πιο πολύτιμο και πιο πετυχημένο, έχοντας μάλιστα αρκετές προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης στο μέλλον. Ωστόσο, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του Bloomberg, οι υπεύθυνοι της HTC επεξεργάζονται αυτή τη στιγμή ένα σχέδιο για να πουλήσουν το μεγαλύτερο (η ακόμη και το σύνολο) του τμήματος που ασχολείται με το virtual reality. Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επιβεβαίωση (ή διάψευση), παρόλα αυτά πριν από μερικούς μήνες η HTC είχε ουσιαστικά «ανεξαρτητοποιήσει» το τμήμα του VR, τοποθετώντας το υπό την προστασία μίας θυγατρικής εταιρείας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πέραν του VR κομματιού της, η HTC δεν αποκλείεται να διαθέσει προς πώληση και το Smartphone division της, αν και κάτι τέτοιο στη παρούσα φάση φαντάζει αρκετά δύσκολο (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρόκειται να συμβεί). Αναμφίβολαοι εξελίξεις αναμένονται με μπόλικο ενδιαφέρον…   

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles