23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Εντυπωσιακό! Το Manhattan σε …μικρογραφία από παλιά εξαρτήματα υπολογιστών!

    Ο Zayd Menk, ένας πολύ …υπομονετικός καλλιτέχνης από τη Ζιμπάμπουε, πέρασε τρεις μήνες κατασκευάζοντας ένα μοντέλο κλίμακας 0.0635:100 από το Midtown Manhattan, χρησιμοποιώντας παλιά εξαρτήματα υπολογιστών.

    Zayd-Menk-recyclism-01

    Ο Menk είναι, μάλιστα, μόλις 17 ετών και το δημιούργησε για ένα σχολικό project, χρησιμοποιώντας 263 sticks από κόλλα, 11 CPUs, 10 CRT monitor motherboards, 18 sticks από μνήμη RAM, 12 τηλέφωνα Nokia E-Series, 15 μπαταρίες, 7 τροφοδοτικά, 4 ρολόγια, 4 κάρτες ήχου, 3 σκληρούς δίσκους, 2 τηλέφωνα και πολλά ακόμη ηλεκτρονικά εξαρτήματα για να δημιουργήσει εκδόσεις κτιρίων και ουρανοξυστών του Manhattan.

    Zayd-Menk-recyclism-02

    Για να γίνει αυτό, πέρασε μεγάλο μέρος του χρόνου του, αρχικά συλλέγοντας δεδομένα από ιστότοπους όπως οι Google Maps, η Wikipedia και το Reddit, και, στη συνέχεια, πραγματοποιώντας υπολογισμούς για να διασφαλίσει ότι όλες οι μικρογραφίες θα είναι σωστές σε κλίμακα.

    Zayd-Menk-recyclism-04

    “Θυμάμαι ότι ο Bank of America tower μου πήρε δύο μέρες, προσπαθώντας να καταλάβω όλες αυτές τις διαφορετικές γωνίες”, σημειώνει…

    Με τέτοια χρήση ηλεκτρονικών συσκευών, θα ήταν κρίμα αν δε λειτουργούσε κάτι από αυτά, οπότε ο Zayd φρόντισε να ανάψει το Empire State Building με τη βοήθεια 4 LED.

    Zayd-Menk-recyclism-03

    Aναφέρεται στην τέχνη του ως “ανακύκλωση” και την περιγράφει ως “διερεύνηση του πώς τα σκουπίδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την τέχνη”.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles