13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Έως το 2020 παρατείνει το άσυλο στον Edward Snowden η Ρωσία

    Λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Barack Obama να μειώσει την ποινή της Chelsea Manning, η οποία αποφυλακίζεται τελικά το Μάιο, έγινε γνωστό πως η Ρωσία παρέτεινε για δύο ακόμη χρόνια την άδεια παραμονής του Edward Snowden. Αυτό ανακοίνωσε νωρίτερα η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, Maria Zakharova.

    Edward Snowden

    Ο Snowden βρίσκεται στη Μόσχα από το Ιούνιο του 2013, έχοντας άσυλο από τη ρωσική κυβέρνηση, μετά τη διαρροή εκ μέρους του των πληροφοριών σχετικά με την εκτεταμένη παρακολούθηση της NSA, της υπηρεσίας ασφαλείας των ΗΠΑ. Το άσυλο του είχε ανανεωθεί για τρία χρόνια τον Αύγουστο του 2014 και τώρα ανανεώνεται εκ νέου “έως το 2020”.

    Κατά τις τελευταίες εβδομάδες της κυβέρνησης Obama, πάνω από ένα εκατομμύριο υποστηρικτές του Snowden έχουν υποβάλει αίτηση στο Λευκό Οίκο ώστε να του δοθεί χάρη. Ωστόσο, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σημείωσε χθες ότι ο Snowden δεν είχε υποβάλει επίσημα έγγραφα ζητώντας επιείκεια.

    Πριν λίγες ώρες, πάντως ο Snowden ευχαρίστησε μέσω post του στο twitter τον πρόεδρο Obama για την απόφασή του να μειώσει την ποινή της Chelsea Manning, που έφτανε τα 35 χρόνια, σε 7, με αποτέλεσμα να μπορεί να αποφυλακιστεί τον προσεχή Μάιο.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles