18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Επιδείνωση παρουσίασε το οικονομικό κλίμα στην Κύπρο τον Ιούνιο

    Επιδείνωση παρουσίασε το οικονομικό κλίμα στην Κύπρο τον Ιούνιο  2017 με τον Δείκτη Οικονομικής Συγκυρίας (ΔΟΣ) να μειώνεται κατά 0,8 μονάδες σε σύγκριση με τον Μάιο 2017.

    Ειδικότερα, η επιδείνωση του καταναλωτικού κλίματος, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Κύπρου (ΚΟΕ), συνδέεται με λιγότερο αισιόδοξες εκτιμήσεις για την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών και τη μείωση της ανεργίας τους επόμενους 12 μήνες, καθώς και με πιο αρνητική στάση των καταναλωτών προς την αποταμίευση.

    Στις κατασκευές, η υποχώρηση του κλίματος προέρχεται από δυσμενέστερες απαντήσεις για τα υπό εξέλιξη έργα. Το κλίμα στο λιανικό εμπόριο παρέμεινε αμετάβλητο, με τη βελτίωση των αξιολογήσεων για τις πωλήσεις του τελευταίου τρίμηνου να αντισταθμίζεται από δυσμενέστερες απαντήσεις για τα τρέχοντα αποθέματα και τις πωλήσεις το επόμενο τρίμηνο. Στη μεταποίηση το κλίμα δεν παρουσίασε μεταβολή συγκριτικά με τον Μάιο, κυρίως, επειδή η καλυτέρευση των αξιολογήσεων για τις τρέχουσες παραγγελίες αντισταθμίστηκε από την προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεων για την παραγωγή το επόμενο τρίμηνο. Στις υπηρεσίες η οριακή άνοδος του κλίματος προέρχεται από τις ευνοϊκότερες αξιολογήσεις για την οικονομική κατάσταση και τη ζήτηση της επιχείρησης το τελευταίο τρίμηνο.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles