19.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Τι είπε η Ηπιόνη στον Steve Ballmer; Kαι τι έκαναν στη Νέα Υόρκη οι “Alaniarides”;

    Μεγάλη ήταν η Ελληνική παρουσία και φέτος στο Imagine Cup της Microsoft με δύο μεγάλες επιτυχίες. Αρχικά με τους “Alaniarides” (έξυπνο παιχνίδι με το όνομα του Alan Turing), την ομάδα από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών των Βαγγέλη Πτερνέα και Γιώργο Καρακατσιώτη που παρουσίασαν την δική τους Touring Machine.  Είναι μία εφαρμογή που παράγει αυτόματα εξατομικευμένες ξεναγήσεις για εκθεσιακούς χώρους, αντλώντας πληροφορίες από το διαδίκτυο και προσαρμόζοντάς το στα χαρακτηριστικά του κάθε χρήστη, δηλαδή στην ηλικία του, τα ενδιαφέροντά του αλλά και την θέση του στον χώρο. Η εφαρμογή των “Alaniaridon” κρατά ιστορικό της περιήγησης με αποτέλεσμα να αποφεύγει την επανάληψη πληροφοριών και να κάνει σύγκριση μεταξύ των εκθεμάτων, οπότε ο χρήστης να έχει την αίσθηση της όσο το δυνατόν ζωντανής ξενάγησης.

    Οι “Alaniarides” κέρδισαν στην κατηγορία Interoperability Challenge του Imagine Cup 2011, ενώ είχαν συμμετάσχει και στον παγκόσμιο τελικό Software design που είχε διεξαχθεί πέρυσι στην Πολωνία. Το Interoperability Challenge διεξάγεται online. Υπέβαλλαν το project τους και ήταν μία από τις 3 ομάδες (από τις 100 περίπου, παγκοσμίως) που κλήθηκαν να το παρουσιάσουν στους παγκόσμιους τελικούς φέτος.

    Η Ηπιόνη συναντά τον Steve Ballmer

    Η ομάδα  από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης δε ήταν μία από τις ομάδες που επιλέχθηκαν να παρουσιάσουν την εφαρμογή τους στον CEO της Microsoft, Steve Ballmer. Η ομάδα “Ηπιόνη” (Epione) απαρτίζεται από τους Κώστας Βρένας, Σταμάτης Γεωργούλης, Στέφανος Eλευθεριάδης και Δημήτρης Τζιώνας, με μέντορα τον Λεόντιο Χατζηλεοντιάδη και παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης πόνου, με το οποίο εξασφάλισε και την νίκη της στους ελληνικούς τελικούς στο Imagine Cup αλλά και την συμμετοχή της στους Παγκόσμιους, στην κατηγορία “Σχεδιασμός Λογισμικού”. Η Epione είναι σχεδιασμένη να “νιώθει” τον πόνο του χρήστη, μέσα από τεχνικές επεξεργασίας εικόνας από την webcam του αλλά και βιοσημάτων για την ανίχνευση εκφράσεων πόνου και ψυχολογικής κατάστασης, αποσπά την προσοχή του από το αίσθημα πόνου μέσω εικονικής πραγματικότητας, βιωματικής αλληλεπίδρασης (yes, kinect) και κατάλληλη μουσική χαμηλής συχνότητας, υποστηρίζει τον γιατρό προκειμένου να παρακολουθεί και συμβουλεύει τον “ασθενή” του σε θεραπευτικά σενάρια μέσω windows phone, βοηθά τον χρήστη να μοιράζεται τον πόνο με δομικές πληροφορίες κοινωνικής συμπεριφοράς και ανακουφίζει χρήστες που έχουν ακρωτηριαστεί υποφέρουν από τον πόνο φανταστικού μέλους (phantom limb pain) δημιουργώντας σενάρια κίνησης με την σκέψη των εικονικών μελών.

    Μπράβο σε όλους όσους συμμετείχαν και διακρίθηκαν. Οι Ελληνικές ομάδες, έχουν αποδείξει επανειλημμένα ότι μπορούν, αλλά και η Microsoft, ότι θέλει.

    Well done guys.

    Πηγές: in.gr, Microsoft Hellas. Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Γκανάτσιο για την παραχώρηση του οπτικοακουστικού υλικού.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles