18.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    ΕΠΙΣΗΜΑ τα Vivo X Fold2 & X Flip! Έκαναν πρεμιέρα και τρελαίνουν κόσμο!

    Η vivo είναι μια κινεζική εταιρεία που δεν αποτελεί έναν «κομήτη» στον κόσμο της mobile τεχνολογίας, καθώς κρίνοντας την πορεία της ήρθε για να… μείνει! Μάλιστα, μετά τα εξαιρετικά (αλλά «κλασικά» σε επίπεδο form factor) X80 και Χ90 Pro, η vivo ανεβάζει ακόμη περισσότερο τον πήχη κάνοντας ιδιαιτέρως αισθητή την παρουσία της και στα foldables, παρουσιάζοντας επίσημα τα vivo X Fold2 και X Flip! Η δεύτερη γενιά του X Fold φέρνει πολλές βελτιώσεις, ειδικότερα σε ότι έχει να κάνει με τον επανασχεδιασμένο μηχανισμό στο hinge, τις κάμερες αλλά και τη δυνατότητα για fast charging στα 120W. Το δε X Flip πρόκειται για την πρώτη απόπειρα της vivo στην κατηγορία των clamshell foldables, για αυτό αν μη τι άλλο είναι κάτι που παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον.

    Vivo X Fold2

    Το 2ο X Fold  δεν θα μπορούσε παρά να είναι βελτιωμένο στα σημεία, καθώς έρχεται με ένα E6 AMOLED display στις 8.03 ίντσες (όταν είναι σε unfolded status) με ανάλυση στα 2160 x 1916 pixels με refresh rate στα 120Hz, με το panel να προσφέρει ουσιαστικά 4:3.55 aspect ratio. Το development team της vivo δούλεψε πάρα πολύ στο κομμάτι του hinge μηχανισμού, παρουσιάζοντας μια πιο βελτιωμένη, ανθεκτική και ελαφριά έκδοση! Παράλληλα, η flagship foldable ναυαρχίδα της vivo διαθέτει AMOLED cover screen στις 6.53 ίντσες με ανάλυση 2520 x 1080 pixels και refresh rate στα 120Hz, βγάζοντας ένα πιο κλασικό aspect ratio 21:9. Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δύο panels διαθέτουν ultrasonic fingerprint scanners, ενώ οι εμπρόσθιες “selfie” κάμερες προσφέρουν ανάλυση στα 16MP. Σε γενικές γραμμές, το 2ο X Fold είναι κατά 1.5mm πιο λεπτό στην folded μορφή του και κατά 30 γραμμάρια πιο ελαφρύ. Στην καρδιά του βρίσκεται ένα Snapdragon 8 Gen 2 chipset (με τεχνολογία 4nm) μαζί με 12GB RAM και 256 ή 512GB storage.

    Σε ότι έχει να κάνει το camera setup του, το X Fold2 έρχεται με μια triple camera στο πίσω τμήμα με main sensor στα 50MP (ΙΜΧ866V) με OIS και την ποιοτική σφραγίδα της Zeiss. Παράλληλα, ο παραπάνω φακός συνοδεύεται από 12MP Ultrawide και 12MP 2x portrait lens μαζί με digital zoom 20x. Το φωτογραφικό αποτέλεσμα υποβοηθείται σημαντικά από το V2, ένα ειδικό image-based chipset που έχει αναπτύξει η vivo και αν μη τι άλλο αποτελεί ένα από τα ατού της συσκευής. Το νέο flagship foldable της vivo έρχεται με Android 13 μαζί με το OriginOS 3, το οποίο έρχεται με μια σειρά προσθήκες, αλλά και ειδικά features που ουσιαστικά μετατρέπουν το foldable σε ένα μίνι-PC!

    Τέλος, το foldable της vivo έρχεται με μπαταρία στα 4.800mAh, 120W wired charging και 50W wireless charging. Η τιμή του θα ξεκινάει από τα 1.308$ (12GB RAM / 256GB storage) και για την version των 12GB RAM / 512GB storage, η τιμή του θα ανέρχεται περίπου στα 1.453$. Σε αυτή τη φάση είναι άγνωστο το πότε θα το δούμε από τα μέρη μας, παρόλα αυτά μέσα στις επόμενες εβδομάδες σίγουρα θα γνωρίζουμε περισσότερα.

    Vivo X Flip

    Το X Flip είναι το πρώτο clamshell foldable της κινεζικής εταιρείας και αυτό που το κάνει σίγουρα να ξεχωρίζει είναι το εξωτερικό AMOLED cover display των 3 ιντσών. Προσφέροντας μια σειρά από επιλογές στον χρήστη του, το εν λόγω display μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν για τα πάντα, από την αποστολή μηνυμάτων, μέχρι social media και απεικόνιση maps. Σύμφωνα με τα στελέχη της vivo, πρωταρχική μέριμνα της ομάδας των developers είναι να βελτιστοποιήσουν τα apps που θα συνεργάζονται με την εξωτερική cover screen, παρέχοντας μάξιμουμ ευκολία στον user. Πέραν της εξωτερικής οθόνης, τo Χ Flip έρχεται με display στις 6.74 ίντσες LTPO AMOLED με FHD+ ανάλυση και 120Hz refresh rate. Παράλληλα, η vivo δούλεψε πάρα πολύ έτσι ώστε να καταστήσει σχεδόν… «αόρατη» την «ενοχλητική» τσάκιση, ενώ διαθέτει front camera στα 32MP μαζί με fingerprint scanner. Στο εσωτερικό βρίσκεται ένα Snapdragon 8+ Gen 1 με 12GB RAM και 512GB storage, ενώ το main camera setup παίζει στα 50MP μαζί με ΟIS (όπως το X Fold2) μαζί με ένα ultrawide module στα 12MP.

    Φυσικά, η εν λόγω πρόταση προσφέρει πολλές επιλογές σε ότι έχει να κάνει με την τοποθέτηση, ενώ επιπλέον διαθέτει μπαταρία στα 4.400mAh μαζί με 44W fast charging και Android 13 λειτουργικό σύστημα. H τιμή του vivo X Flip ανέρχεται στα 872$ (12/256GB) και στα 973$ (12/512GB).

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles