21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Επίσημο! Προσωρινή απαγόρευση του ChatGPT στην Ιταλία

    Το τελευταίο διάστημα αρκετές είναι οι ανησυχίες που εκφράζονται και αφορούν την τεχνητή νοημοσύνη. Πλέον όμως έχουμε το πρώτο επίσημο ban δυτικής χώρας έναντι του ChatGPT της OpenAI. Πιο συγκεκριμένα, η ιταλική κυβέρνηση προχώρησε σε προσωρινό περιορισμό του γνωστού chat bot, εξαιτίας ανησυχιών για το απόρρητο και την προστασία δεδομένων των Ιταλών χρηστών.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ιταλική αρχή προστασίας δεδομένων κατηγόρησε τον κατασκευαστή του ChatGPT για κακή διαχείριση των δεδομένων των χρηστών του. Εκτός αυτού, ο ρυθμιστικός φορέας που συνδέεται με την κυβέρνηση δήλωσε ότι η εταιρεία δεν έχει θέσει κανέναν περιορισμό ηλικίας στη χρήση του ChatGPT και δεν υπάρχει κάποια νομική βάση για να χρησιμοποιεί τα δεδομένα των χρηστών για να εκπαιδεύσει το μοντέλο AI.

    Όπως έγινε γνωστό, η απαγόρευση θα συνεχιστεί έως ότου το ChatGPT διορθώσει την πολιτική του και συμμορφωθεί με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ρυθμιστική αρχή ανακοίνωσε ότι έχει δώσει 20 ημέρες στην OpenAI προκειμένου να κοινοποιήσει τα μέτρα που έχει λάβει ώστε να συμμορφωθεί με την οδηγία. Σε αντίθετη περίπτωση η εταιρεία ενδέχεται να αντιμετωπίσει πρόστιμα έως και είκοσι εκατομμυρίων ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    NVIDIA GeForce RTX 4070: Φήμες την θέλουν να κυκλοφορεί με τιμή στα 599$!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles