18.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Επιστήμονες πετυχαίνουν την “τηλεμεταφορά” λεμονάδας!

    Η λεμονάδα περνάει σε άλλα επίπεδα! Επιστήμονες στη Σιγκαπούρη κατάφεραν να παίξουν με το χρόνο και το χώρο -ή τουλάχιστον την τέχνη της τηλεμεταφοράς- μέσω μιας σύνδεσης Bluetooth για να “τηλεμεταφέρουν” …λεμονάδα.

    lemonada

    Όπως διαβάζουμε στο secnews.gr, ερευνητές από το CUTE Center lab, το οποίο λειτουργεί σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης και το Keio University της Ιαπωνίας, δημιούργησαν μια σειρά από συσκευές οι οποίες μπορούν να μεταφέρουν τη γεύση της λεμονάδας από το τηλέφωνο. 

    Για να στείλετε στον παραλήπτη μια “λεμονάδα”, θα πρέπει να κολλήσετε έναν αισθητήρα σε ένα ποτήρι που περιέχει το αναψυκτικό. Ο αισθητήρας καταγράφει την τιμή του χρώματος και το pH του αναψυκτικού. Έτσι όταν το στείλετε στο φίλο σας, μια ειδική συσκευή στην άλλη πλευρά της γραμμής μεταβάλλει το νερό με ηλεκτρικές διεγέρσεις, για να μοιάζει με λεμονάδα.

    Φυσικά δεν είναι πραγματική λεμονάδα, που σημαίνει ότι η συσκευή δε θα γίνει αποχυμωτής λεμονιών. Ο μετατροπέας αλλάζει τη γεύση του νερού δίνοντάς του μια ξινή γεύση.

    Ή, για να το θέσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια, χρησιμοποιώντας το δεδομένο pH και το χρώμα παίζει με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τη λεμονάδα ο εγκέφαλος του παραλήπτη.

    Σύμφωνα με τη σελίδα του CUTE Center lab στο Facebook, το νερό μπορεί να γίνει αλμυρό, ξινό, πικρό, χωρίς στην πραγματικότητα να αλλάξουν τα συστατικά του.

    Δείτε το βίντεο

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles