19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Επιτέλους! Για πρώτη φορά στην Ελλάδα καταδικάστηκε site για είδηση απάτη

    Για πρώτη φορά στη χώρα μας καταδικάζεται site για αναμετάδοση hoax απάτης μέσω Διαδικτύου. Έτσι το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βεροίας καταδίκασε -ερήμην- δημοσιογράφο, ιδιοκτήτη site με θέματα που αφορούν γονείς για τη δημοσίευση ενός άρθρου με τίτλο “ΣΟΚ: Δείτε πώς οι εταιρείες εξαπλώνουν τον καρκίνο μέσω εμβολίων” καθώς κρίθηκε ότι συνιστά διασπορά ψευδών ειδήσεων.Στον ιδιοκτήτη του site επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με αναστολή τριών ετών και χρηματικό πρόστιμο 500 ευρώ.

    intrernet-thumb-large

    Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια από αστυνομικό στην αντίληψη του οποίου υπέπεσε το άρθρο και ο οποίος απευθύνθηκε σε εισαγγελέα ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση σε δίκη. Η είδηση έχει ως “κορμό” την ιστορία της μικρής Μαιρούλας που έκανε το εμβόλιο MMR και παρουσίασε όγκο στον εγκέφαλο, σύμφωνα με το άρθρο, το οποίο περιλαμβάνει πέρα από την ιστορία της δηλώσεις ανύπαρκτων ειδικών σύμφωνα με τις οποίες τα εμβόλια “εξαπλώνουν το AIDS, τη λευχαιμία και άλλες φρικιαστικές πληγές σε όλο τον κόσμο”.

    Ιδιαίτερη δημοσιότητα είχε αποκτήσει η “είδηση” το 2013 με αποτέλεσμα να ασχοληθεί μαζί της καταρρίπτοντάς την ο Θοδωρής Δανιηλίδης, ιδρυτής του “Ελληνικά hoaxes”. Ο κ. Δανιηλίδης επανήλθε στο θέμα όταν η ιστορία της μικρής Μαιρούλας αναρτήθηκε εκ νέου από το παραπάνω σάιτ το οποίο έχει μεγάλη επισκεψιμότητα, το Σεπτέμβριο του 2014 (όλη η ανάλυση της απάτης στο ellinikahoaxes.gr).

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles