12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Επιτέλους! Η Western Digital ανακοίνωσε νέες Storage Cards για το Xbox Series X/S!

    Με τα gigabytes που απαιτεί το installation των περισσοτέρων games στις κονσόλες, συνήθως οι console gamers είναι αναγκασμένοι να σβήνουν διαρκώς games από τους δίσκους τους για να απελεθερώσουν περισσότερο διαθέσιμο χώρο. Το πρόβλημα αυτό είναι ιδιαιτέρως έντονο και στις νεότερες κονσόλες, καθώς το (ούτε) 1TB που προσφέρουν by default, σε καμία περίπτωση δεν είναι αρκετό! Το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι ακόμη πιο έντονο στο Xbox Series X/S, καθώς εν αντιθέσει με το PlayStation 5 (το οποίο μπορεί να δεχθεί συγκεκριμένους τύπους NVMe δίσκων που κυκλοφορούν στο εμπόριο), η κονσόλα της Microsoft δέχεται μόνο proprietary δίσκους που από τη στιγμή που έκανε την εμφάνιση του στην το Xbox, κατασκευάζονται αποκλειστικά από την Seagate.

    Οι λύσεις της Seagate τοποθετούνται σε ένα ειδικό slot στο πίσω τμήμα της κονσόλας και διαθέτουν χωρητικότητα στα 512GB, 1TB και 2TB, με τα Xbox Series X/S να μπορούν να αποθηκεύσουν σε έναν οποιοδήποτε εξωτερικό σκληρό δίσκο, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να τρέξουν το εκάστοτε game μέσω αυτού. Το θετικό είναι ότι η Microsoft άκουσε τις προσευχές (και την… γκρίνια) αρκετών users και έτσι έδωσε άδεια και στην Western Digital για να κυκλοφορήσει και τις δικές της «ειδικές» λύσεις στον τομέα του storage. Με αυτή την κίνηση της ουσιαστικά βοηθάει στο να πέσουν οι τιμές (οι οποίες εξακολουθούν και παραμένουν υψηλές για τις προαναφερθείσες χωρητικότητες), ωστόσο αποτελούν μια ευχάριστη αλλαγή. Έτσι λοιπόν, η expansion card των 512GB θα στοιχίζει 79.9$ και το 1TB θα παίζει στα 149.99$. Σε σύγκριση με την αντίστοιχη πρόταση της Seagate στα 512GB, η λύση της WD θα είναι κατά 10 δολάρια φθηνότερη, ενώ στην version του 1ΤΒ η τιμή είναι ακριβώς ίδια. Όπως και να ‘χει η παραπάνω κίνηση αναμένεται να δώσει μια ανάσα στους Xbox gamers, οι οποίοι πλέον θα μπορούν να αυξήσουν τον αποθηκευτικό χώρο της κονσόλας τους με μεγαλύτερη ευκολία…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles