11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Επιβιώνοντας σε καιρό πανδημίας – Πώς να θωρακίσετε την επιχείρηση σας για τη μάχη της επόμενης μέρας!

     Η πανδημία του κορονοϊού μας έφερε όλους αντιμέτωπους με πρωτόγνωρες και εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις. Μέσα σε λίγες μέρες όλοι μας κληθήκαμε να αναπροσαρμόσουμε πλήρως τα δεδομένα στη καθημερινότητα μας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις νέες συνθήκες που δημιούργησε ο COVID-19. Ειδικότερα, στον επαγγελματικό τομέα: επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες, αλλά και εργαζόμενοι προσπάθησαν (και κατάφεραν) να βρουν νέους μηχανισμούς επιβίωσης, μεταβάλλοντας τις εργασιακές τους συνήθειες, δίνοντας τη δική τους καθημερινή μάχη.

    Τώρα βέβαια που επιστρέφουμε (έστω και μερικά) στην κανονικότητα, αρχίζει μια νέα πρόκληση για όλους τους επαγγελματίες, καθώς θα πρέπει να ανταποκριθούν σε ένα νέο και ευμετάβλητο περιβάλλον. Ως είθισται το «νέο» και το «άγνωστο» μας τρομάζουν, καθώς η πρώτη μάχη μπορεί να τελείωσε, όμως ο πόλεμος… συνεχίζεται. Ο φόβος απέναντι στο «νέο» είναι κάτι που βρίσκεται στη φύση κάθε ανθρώπου, αποτελώντας δομικό στοιχείο της ίδιας της ύπαρξης του. Όμως μια κρίση  πάντοτε μας βοηθάει να αλλάξουμε, να κινητοποιηθούμε να αποκτήσουμε περισσότερο κίνητρο. Άλλωστε όπως οι μποξέρ όταν βρίσκονται στριμωγμένοι στα σχοινιά παίρνουν μια ανάσα σε θέση άμυνας και στη ξεκινούν την δυνατή αντεπίθεση τους!

    Για αυτό και στο νέο επιχειρηματικό και επαγγελματικό τοπίο θα πρέπει να γίνουμε όλοι πιο ευέλικτοι και να αναπτύξουμε μια σειρά από «όπλα» που θα μας βοηθήσουν να θωρακίσουμε με γνώσεις εμάς, αλλά και την επιχείρηση μας. Ο δρόμος φυσικά δεν είναι ποτέ στρωμένος με ροδοπέταλα, καθώς θα πρέπει να ξεπεράσουμε μια σειρά από τεχνικές δυσκολίες που μπορεί να κρατήσουν το πλοίο “δεμένο στους κάβους”. Το πρώτο και βασικό βήμα είναι να μπορέσετε να αφήσετε το comfort zone σας και να προετοιμαστείτε κατάλληλα, έτσι ώστε να αγκαλιάσετε το διαφορετικό και το νέο. Αμέσως μετά θα πρέπει να δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης στις νέες τεχνολογίες (οι οποίες μοιραία θα πρέπει να αντικαταστήσουν σε μεγάλο βαθμό την ανθρώπινη επαφή), μαθαίνοντας μια σειρά από τεχνολογικές δεξιότητες που θα σας χρησιμεύσουν από εδώ και στο εξής. Τέλος, αφού περάσετε από το στάδιο της εκμάθησης στη συνέχεια θα πρέπει να προχωρήσετε στο στάδιο της εφαρμογής, καθώς μπορείτε να έχει τα απαραίτητα εργαλεία, αλλά εάν δεν κάνεις τη σωστή χρήση τους, τότε είναι δώρον άδωρον.

    Τα παραπάνω ενδεχομένως να σας προβληματίζουν, άλλωστε είναι λογικό ότι για να μάθεις κολύμπι θα πρέπει πρώτα να μάθεις να… επιπλέεις. Για αυτό και τη λύση μπορεί να τη δώσει ένα εξαιρετικό webinar, το οποίο διοργανώνει o κ. Άκης Αγγελάκης, ειδικός πάνω στο Business and Life Training. Παρακολουθώντας το εν λόγω webinar, μπορείτε να ξεκλειδώσετε τα μυστικά που αφορούν στη διαμόρφωση του τρόπου εργασίας σας, από εδώ και στο εξής, βρίσκοντας τις απαντήσεις σε μια σειρά από καίρια ερωτήματα όπως πως μπορεί η χρήση των social media να ωφελήσει πραγματικά την επιχείρησή μου ή ποιος είναι ο σωστός τρόπος προσέγγισης των πελατών, δημιουργώντας συμπάθεια και ενδιαφέρον; Παράλληλα, το εν λόγω εποικοδομητικό webinar εστιάζει στο κτίσιμο της εμπιστοσύνης και στη διατήρηση ενός ζεστού κλίματος που είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια.

    Το webinar: «Οδηγός Επιχειρηματικής Προσαρμογής και Επιβίωσης στην Πανδημία» είναι διάρκειας δύο ωρών και θα διεξαχθεί το Σάββατο 2 Μαΐου. Απευθύνεται σε ελεύθερoυς επαγγελματίες / επιχειρηματίες, κτηματομεσίτες, πωλητές, δικτυωτές, αρχιτέκτονες, εκπαιδευτές οδηγών, σχεδιαστές και ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε, κάνοντας click εδώ. Μην το χάσετε γιατί η γνώση στους δύσκολους καιρούς είναι πάντοτε δύναμη!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles