16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Έρχονται τα «Smart Cars» χωρίς οδηγό: Πώς θα αντιδράσουν οι Άνδρες της Τροχαίας αντικρίζοντας ένα αυτοκίνητο να κυκλοφορεί χωρίς οδηγό στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού;

    Τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης που έγινε πριν λίγες ημέρες, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Keys for Connected Lifestyle». Σημαντικοί ομιλητές προσπάθησαν να φωτίσουν το μέλλον των ευφυών οχημάτων και να δείξουν το δρόμο προς την υλοποίηση ενός νέου μέλλοντος στην αυτοκίνηση. Μεταξύ αυτών και ο Carlos Ghosn, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Renault – Nissan Alliance, που πιστεύει ότι η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και οι σχετικές εγκρίσεις από τις ρυθμιστικές αρχές θα είναι βασικές προκλήσεις για την λειτουργία των συνδεδεμένων αυτοκινήτων.

    nissan

    Το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του νέου «μοντέλου» αυτοκίνησης έχει αφετηρία το 2016, αφού εντός της τρέχουσας χρονιάς αναμένεται να δρομολογηθούν τα πρώτα οχήματα που θα επιτρέπουν στους οδηγούς που βρίσκονται κολλημένοι σε κυκλοφοριακή συμφόρηση να μεταβούν σε αυτόνομη λειτουργία, απομακρύνοντας τα χέρια τους από το τιμόνι τα πεντάλ και τις ταχύτητες και να ακολουθούν τη ροή της κίνησης.

    Το 2018, όπως εκτιμάται, το αυτοκίνητο θα μπορούσε να τεθεί σε αυτόματο πιλότο στις εθνικές οδούς και θα φροντίζει για τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας, ενώ το 2020, τα «smart cars» θα να είναι σε θέση να παίρνουν πιο περίπλοκες αποφάσεις, όπως π.χ τι να κάνουν όταν περιμένουν σε μία διασταύρωση στα φώτα τροχαίας κλπ. Τέλος, τα οχήματα χωρίς οδηγό θα μπορούν να κυκλοφορήσουν σε πραγματικές συνθήκες μέσα στα επόμενα 10 χρόνια. Είναι καιρός λοιπόν να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε.. και στο νησί μας, θεσπίζοντας ανάλογες νομοθεσίες για το νέο μοντέλο αυτοκίνησης, γιατί σε διαφορετική περίπτωση είναι άγνωστο πως θα αντιδράσουν οι «κρυμμένοι στα δένδρα» ως συνήθως άνδρες της τροχαίας, αντικρίζοντας.. ένα αυτοκίνητο να κυκλοφορεί χωρίς οδηγό στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles