24.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Έρευνα αποκαλύπτει ότι χρησιμοποιούμε τα ίδια (και τα ίδια) Passwords λόγω… βαρεμάρας!

    Παρά τις συντονισμένες προσπάθειες των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, οι οποίες κάνουν τα πάντα για να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη ασφάλεια στον κόσμο του Internet, οι χρήστες δεν φαίνεται και να συγκινούνται ιδιαίτερα… εξακολουθώντας να κάνουν τα ίδια λάθη, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τα ευαίσθητα προσωπικά τους δεδομένα. Μια πρόσφατη έρευνα που εστίασε στους λόγους που οι χρήστες δεν μεριμνούν για το κομμάτι του Internet Security, έδειξε ότι οι περισσότεροι users, σε ένα ποσοστό που ξεπερνάει το 60%, συνηθίζουν να χρησιμοποιούν τα ίδια και τα ίδια passwords σε πολλαπλά accounts. Αυτή η πρακτική είναι βούτυρο στο ψωμί των hackers, όπου σε αρκετές περιπτώσεις τους αρκεί να αποσπάσουν έναν μόνον κωδικό και μετά να αποκτήσουν εύκολα πρόσβαση και στους υπόλοιπους λογαριασμούς του χρήστη.

    social media passwords

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της προαναφερθείσας έρευνας, το 40% των χρηστών που επαναχρησιμοποιεί έναν κωδικό, το κάνει απλώς για λόγους… βαρεμάρας και γιατί δυσκολεύεται να θυμηθεί κάτι άλλο, από τη στιγμή που αρκετά passwords απαιτούν περίπλοκους συνδυασμούς που περιλαμβάνουν σύμβολα, κεφαλαία, μικρά γράμματα και αριθμούς. Σύμφωνα με τους χρήστες, το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να μπορέσεις να δημιουργήσεις έναν password που να είναι ισχυρός αλλά συγχρόνως να μπορείς να τον αποστηθίσεις. Επιπλέον, ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ένα 27% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι δεν πιστεύει ότι υπάρχει κάποιος λόγος για να πέσουν θύματα hacking (γεγονός που όλοι γνωρίζουμε ότι δεν ισχύει). Τέλος, μια ακόμη ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι ότι οι περισσότεροι χρήστες, διστάζουν να κάνουν χρήση των password generators, δηλαδή χρήσιμων third-party εφαρμογών που δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργούν αυτοματοποιημένα σούπερ ισχυρούς κωδικούς ασφαλείας.

    Όλα αυτά συμβαίνουν όταν περισσότεροι από 79 εκατομμύρια κωδικοί ασφαλείας δέχονται επιθέσεις σε ημερήσια βάση, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι εταιρείες κολοσσοί που ασχολούνται με το κομμάτι του Internet Security.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles