23.3 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Έρευνα δείχνει ότι όποιος τραβάει πιο πολλές φωτογραφίες είναι και πιο… ευτυχισμένος!

    Το περιμένατε; Μπορεί και όχι, αλλά είναι γεγονός πως αν τραβάτε πολλές φωτογραφίες από ό,τι βλέπετε γύρω σας νιώθετε περισσότερο… ευτυχισμένοι από όσους δε φωτογραφίζουν. Αυτό τουλάχιστον είναι το συμπέρασμα μελέτης που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Personality & Social Phychology.

    camera

    Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια μετά από μελέτη περισσότερων από 2.000 ατόμων διατύπωσαν το συμπέρασμα ότι όσοι φωτογράφιζαν τις εμπειρίες τους από ένα ταξίδι, ένα φαγητό ή και ό,τι άλλο αντίκριζαν καθημερινά περνούσαν πολύ καλύτερα απ’ όσους δεν έκαναν το… κλικ με τη μηχανή τους.

    Φαίνεται πως η φωτογράφιση μπορεί να αυξήσει την ευχαρίστηση κάποιου από τις εμπειρίες που ζει, καθώς τον εμπλέκει μέσα σ’ αυτές περισσότερο σύμφωνα με τους ερευνητές.

    Τα σχετικά πειράματα (τρία σε πραγματικές και τρία σε εργαστηριακές συνθήκες) έδειξαν ότι όσοι φωτογράφιζαν δήλωναν και πως ένιωθαν καλύτερα εκείνες τις στιγμές.

    Αυτή η έρευνα καταρρίπτει την άποψη ότι όποιος φωτογραφίζει δε βιώνει μία εμπειρία και μας δείχνει ότι στην ουσία συμβαίνει το αντίθετο. Συμφωνείτε με τα συμπεράσματά της;

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles