21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Έρευνα: Είναι τρομερά επικίνδυνο το να χρησιμοποιείτε ένα μη γνήσιο φορτιστή iPhone

    Οι γνήσιοι φορτιστές iPhone που κατασκευάζει η Apple είναι, χωρίς αμφιβολία, υπερβολικά ακριβοί. Όμως η προσπάθειά σας να βρείτε στην αγορά μία πιο φθηνή λύση, ίσως είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.

    iphone-fortistis

    Σύμφωνα με μια πρόσφατη βρετανική έρευνα της Electrical Safety First και, μετά από αρκετές δοκιμές, αποδείχθηκε ότι οι μη αυθεντικοί φορτιστές iPhone είναι πολύ επικίνδυνοι για τους ιδιοκτήτες τους, εφόσον η πλειοψηφία αποτυγχάνει ακόμη και σε βασικούς ελέγχους ασφαλείας.

    Οι φορτιστές που χρησιμοποιήθηκαν προμηθεύτηκαν από τη βρετανική αγορά αλλά, όπως είναι λογικό, κατασκευάστηκαν σε διαφορετική χώρα, κυρίως στην Κίνα.

    Αρχικά, οι ερευνητές προειδοποιούν ότι το 50% των μη γνήσιων φορτιστών ενέχει σοβαρό κίνδυνο ηλεκτροπληξίας ή ακόμα χειρότερα θανατηφόρου ηλεκτρικού σοκ και πυρκαγιάς. Με άλλα λόγια, αν θέλετε να αποφύγετε μια πιθανή έκρηξη της συσκευής σας- είναι τόσο της μόδας το τελευταίο καιρό- καλό θα ήταν να μην κάνετε φθηνές επιλογές.

    Τουλάχιστον στο 68% των φορτιστών παρατηρείται έλλειψη μόνωσης και κακής ποιότητας εσωτερικά εξαρτήματα, γεγονός που με την σειρά του συνεπάγεται με σοβαρό κίνδυνο ηλεκτροπληξίας ακόμα και απλά αγγίζοντας το καλώδιο.

    «Αν κάποιος αγοράσει ένα μη γνήσιο φορτιστή iPhone διατρέχει μεγάλο κίνδυνο ηλεκτροπληξίας. Με την αγορά ενός τέτοιου είδους φορτιστή, στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να βλάψετε το κινητό σας και στην χειρότερη να βλάψετε τον εαυτό σας. Αξίζει το ρίσκο;» αναφέρει ο Martyn Allen, τεχνικός διευθυντής της Electrical Safety First.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles