16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Έρευνα: Η σύγκρουση της Γης με άλλον πλανήτη μάλλον δημιούργησε την ζωή!

    Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Rice υποστηρίζουν ότι πριν από περίπου 4.4 δισεκατομμύρια χρόνια, ένας πλανήτης που έμοιαζε με τον Κρόνο συγκρούστηκε με την Γη, και διοχέτευσε άνθρακα στον αρχέγονο πλανήτη μας. Αυτή η διαπίστωση, εγείρει το ερώτημα αν θα μπορούσε να μην έχει δημιουργηθεί ποτέ η ζωή.

    dfdf

    Οι γεω-επιστήμονες έχουν δυσκολευτεί πολύ να εξηγήσουν πως δημιουργήθηκε η ζωή στην Γη, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος του άνθρακα – μια σημαντική προϋπόθεση – πρέπει είτε να εξαερώθηκε κατά την διάρκεια των πρώτων ημερών του πλανήτη, που ήταν παγιδευμένος μέσα στον πυρήνα της Γης. Πραγματοποιώντας πειράματα υψηλής πίεσης και θερμοκρασίας στο εργαστήριο, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Rice κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όλος ο άνθρακας του πλανήτης πιθανώς να έφτασε, όταν ο πλανήτης που μοιάζει με τον Κρόνο συγκρούστηκε με την νεαρή τότε γη πριν από 4.4 δισεκατομμύρια χρόνια.

    sdfsdf

    Οι επιστήμονες δεν είναι εντελώς σίγουροι πως τα πτητικά στοιχεία της Γης, όπως ο άνθρακας, το υδρογόνο, το άζωτο και το θείο, κατάφεραν να παραμείνουν έξω από τον πυρήνα της Γης και κλειδωμένα υπό προστασία. Τα μοντέλα τους έδειξαν ότι το μεγαλύτερο μέρος του άνθρακα πρέπει να είχε εξατμιστεί στο διάστημα, ή να κατέληξε στον πυρήνα του πλανήτη μας, και να απορροφήθηκε από τα μέταλλα.

    Πριν την νέα έρευνα, πολλοί επιστήμονες πίστευαν ότι τα πτητικά στοιχεία ήρθαν στην Γη μετά την διαμόρφωση του πυρήνα του πλανήτη μας. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν γνωστοί μετεωρίτες ικανοί να παράξουν την απαραίτητη ποσότητα αυτών των στοιχείων.

    Αναμφίβολα, αυτή η θεωρία σε κάνει να αναρωτιέσαι αν υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες, και ποιες ακριβώς είναι οι συνθήκες που χρειάζονται για να δημιουργηθεί ζωή σε νεκρούς, πέτρινους κόσμους.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles