16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Έρευνα: Σε κανέναν πραγματικά δεν αρέσει να βλέπει τις selfies σου!

    Δυο ερευνητές ανακάλυψαν πρόσφατα στοιχεία που υποδεικνύουν ότι σε κανέναν δεν αρέσει πραγματικά να βλέπει τις selfies που έχεις τραβήξει. Ο λόγος για την Sarah Diefenback και την ελληνικής καταγωγής Lara Christoforakos του Ludwig-Maximilians Πανεπιστημίου στο Μόναχο, οι οποίες δημοσίευσαν την έρευνά τους στην ιστοσελίδα Frontiers in Psychology τον Ιανουάριο η οποία φέρει τον τίτλο: «Το παράδοξο των selfies: Σε κανέναν δεν αρέσουν, ωστόσο όλοι προβαίνουν στη λήψη τους».

    Family-Selfie-796x398

    Από τα 238 άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα, το 77% ανέφερε ότι προβαίνει στη λήψη φωτογραφιών selfies μια φορά το μήνα, ενώ το 49% μια φορά την εβδομάδα. Ένα ποσοστό της τάξεως του 2% τόνισε ότι θα ήθελε να βλέπει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λιγότερες selfies. Αρκετοί, μάλιστα, ήταν εκείνοι που συμφώνησαν με τους ισχυρισμούς αναφορικά με τις αρνητικές συνέπειες των φωτογραφιών αυτών. Ασκούν αρνητική επίδραση στην αυτοεκτίμηση και δημιουργούν μια επιφανειακή και σε καμιά περίπτωση αυθεντική εικόνα κάποιου.

    Επίσης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το 90% των συμμετεχόντων στην έρευνα θεωρούν τις selfies των άλλων ως προσπάθεια προώθησης του εαυτού τους, ενώ μόλις το 46% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι κάτι τέτοιο ισχύει για τις δικές τους selfies. Η έρευνα, συνάγει από όλα αυτά τα δεδομένα, πως ο κόσμος επιδίδεται στη λήψη τέτοιων φωτογραφιών, αλλά σε κανέναν πραγματικά δεν αρέσει να τις βλέπει.

    Οι ερωτηθέντες προέρχονταν από διάφορες χώρες, όπως Αυστρία, Γερμανία, Ελβετία και διεξήχθη διαδικτυακά. Οι ερευνητές αναγνωρίζουν ότι η έρευνα μπορεί να επηρεάστηκε από μια σημαντική μεταβλητή, την «ευρωκεντρική προκατάληψη», που ιεραρχεί τον κόσμο. Υποστηρίζουν ότι άλλοι πολιτισμοί, δείχνουν μεγαλύτερη ανεκτικότητα απέναντι στις selfies και ως εκ τούτου είναι απαραίτητη η περαιτέρω μελέτη πάνω στο θέμα αυτό.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles