16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Έρευνα: Σταυρόλεξα vs video games σημειώσατε…1

    Η απώλεια μνήμης είναι μια δυσάρεστη συνέπεια που μπορεί να προκύψει με το πέρασμα των χρόνων. Αρκετές έρευνες έχουν γίνει ανά διαστήματα, προκειμένου οι επιστήμονες να βρουν τρόπους που θα μπορούσαν να προστατεύσουν τους ηλικιωμένους. Όσον αφορά τη διατήρηση της μνήμης, η λύση φαίνεται πως βρίσκεται στα σταυρόλεξα, τουλάχιστον σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα των πανεπιστημίων Κολούμπια της Νέας Υόρκης και Ντιουκ της Β. Καρολίνα.

    Στο πλαίσιο κλινικής μελέτης, στην οποία συμμετείχαν 107 ατόμων με ήπια γνωστική εξασθένηση με μέση ηλικία 71 ετών, οι ηλικιωμένοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η πρώτη κλήθηκε να συμπληρώσει σταυρόλεξα, η δεύτερη να παίζει video games συστηματικά για 12 εβδομάδες και πιο περιστασιακά για άλλες 78 εβδομάδες.

    Τα αποτελέσματα ανέδειξαν “νικητή” το σταυρόλεξο, αφού η πρώτη ομάδα ηλικιωμένων είχε καλύτερες γνωστικές και μνημονικές επιδόσεις, τόσο μετά από 12 όσο και μετά από 78 εβδομάδες. Παράλληλα, η μαγνητική απεικονιστική εξέταση του εγκεφάλου τους έδειξε μικρότερη συρρίκνωση κατά μέσο όρο σε όσους έλυναν σταυρόλεξα.

    Διαβάστε επίσης:

    Σοκάρουν οι εικόνες! Έτσι θα είναι ο άνθρωπος σε 800 χρόνια λόγω της εξάρτησης από την τεχνολογία (digitallife.gr)

     

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles