21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Ερευνητές αναπτύσσουν κάμερα των… 50 Gigapixels!

    Επιστήμονες από τα Πανεπιστήμια του Duke και της Αριζόνας κατάφεραν το απίστευτο… Συγχρόνισαν 98 μικροσκοπικές κάμερες σε μία και μόνη συσκευή δημιουργώντας ένα “τέρας” 50 Gigapixels!

    Συγκριτικά, οι περισσότερες φωτογραφικές μηχανές σήμερα είναι σε θέση να λαμβάνουν φωτογραφίες σε μεγέθη που κυμαίνονται από τα 8 έως τα 40 Megapixels, με τη νέα prototype πρόταση να μπορεί να συλλάβει 30 φορές περισσότερα δεδομένα εικόνας απ’ ό,τι τα σημερινά μοντέλα.

    Κάθε μία από τις μικροκάμερες της νέας εντυπωσιακής δημιουργίας των Αμερικανών ερευνητών καταγράφει πληροφορίες από μια συγκεκριμένη περιοχή του οπτικού πεδίου και, στη συνέχεια, ένας computer processor “ενώνει”, στην ουσία, όλες αυτές τις πληροφορίες σε μία πολύ λεπτομερή εικόνα.

    Οι ίδιοι πιστεύουν ότι η “νέα γενιά καμερών των Gigapixels” (και όχι των Megapixels) θα είναι διαθέσιμη στο ευρύ κοινό μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, όταν τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα που θα περιέχουν οι ψηφιακές φωτογραφικές θα είναι ιδιαίτερα μικροσκοπικά.

    Κι αυτό γιατί η prototype κάμερα που αναπτύχθηκε είναι ακόμη αρκετά ογκώδης σε μέγεθος, κάτι που οι ερευνητές πιστεύουν ότι θα αλλάξει σύντομα με την ανάπτυξη πιο αποδοτικών, compact εξαρτημάτων.

    Πηγές: Engadget, TG Daily, Psys Org

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles