16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Eρωτηματολόγιο για τη χαρτογράφηση της εφοδιαστικής αλυσίδας της Βιομηχανίας Ημιαγωγών στην Κύπρο

    Eρωτηματολόγιο για τη χαρτογράφηση της εφοδιαστικής αλυσίδας της Βιομηχανίας Ημιαγωγών στην Κύπρο, καλούνται να συμπληρώσουν οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται ή σχετίζονται με τον συγκεκριμένο τομέα. Στόχος της χαρτογράφησης που διεξάγεται στο πλαίσιο της δράσης CHIPS ACT της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), είναι ο εντοπισμός και η συλλογή πληροφοριών για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αλυσίδα αξίας των ημιαγωγών (CHIPS) σε κάθε Κράτος-Μέλος της Ε.Ε.

    Mέσω του ερωτηματολογίου συλλέγονται μη εμπιστευτικές πληροφορίες, όπως το όνομα της εταιρείας, η ιστοσελίδα, τα στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την έρευνα), το μέγεθος της εταιρείας (Μικρομεσαία-ΜΜΕ ή Μεγάλη) η θέση και ο ρόλος της στην συγκεκριμένη αγορά.

    Οι εταιρείες που θα προσδιοριστούν μέσω της χαρτογράφησης, θα κληθούν στην συνέχεια να συμμετάσχουν σε έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με στόχο να αναλυθούν λεπτομερώς οι παράμετροι που επηρεάζουν τις αλυσίδες αξίας των ημιαγωγών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Ευρωπαϊκή Πράξη για τα Μικροκυκλώματα 

    Υπενθυμίζεται ότι η δέσμη μέτρων (European Chips Act – Ευρωπαϊκή Πράξη για τα Μικροκυκλώματα) προτάθηκε πρόσφατα από την ευρωπαϊκή επιτροπή με σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας του εφοδιασμού και της ανθεκτικότητας της ΕΕ σε τεχνολογίες και εφαρμογές ημιαγωγών.

    Η εν λόγω πρωτοβουλία κρίθηκε αναγκαία, καθώς οι ελλείψεις ημιαγωγών που παρατηρούνται διεθνώς τους τελευταίους 20 μήνες, οδήγησαν σε κλείσιμο πολλών εργοστασίων σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, όπως  αυτοκινητοβιομηχανιών,  μονάδων παράγωγης ηλεκτρονικών συσκευών και ηλεκτρονικών προϊόντων υγειονομικής περίθαλψης. Ταυτόχρονα η αρνητική αυτή εξέλιξη, κατέδειξε τη σημασία των ημιαγωγών για ολόκληρη την ευρωπαϊκή βιομηχανία και κοινωνία άλλα και την ανάγκη μείωσης της εξάρτησης της Ε.Ε. από τρίτες χώρες.

    Η συμπλήρωση του ερωτηματολόγιου από τις εταιρείες που εδρεύουν στην Κύπρο, μπορεί να γίνει έως τις 15 Μαΐου 2022 στον σύνδεσμο που ακoλουθεί: https://form.jotform.com/221242203393040.

    Διαβάστε επίσης:

    > Τουλάχιστον μέχρι το 2024 η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles