20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Essential Home: Η απάντηση του Andy Rubin στα Amazon Echo και Google Home

    Ο Andy Rubin, γνωστός και ως ο πατέρας του Android, ανακοίνωσε το Essential Phone που γνωρίσαμε πριν από λίγες ώρες. Αλλά, εκτός από το συγκεκριμένο bezel-less smartphone, παρουσίασε και ένα smart home ηχείο που πρόκειται να αποτελέσει την απάντηση στα Amazon Echo και Google Home, μόνο που αυτό εστιάζει στην ασφάλεια. Γνωστό με την ονομασία Essential Home, η νέα συσκευή φαντάζει αναμφίβολα κομψή, κάτι μεταξύ Nest και Google Home με κυκλική οθόνη. Δυστυχώς, ο Rubin δε δημοσίευσε κάποιες φωτογραφίες της συσκευής εν δράσει, αντίθετα κυκλοφόρησαν μόνο μερικά renders.

    essential-home-header

    Η νέα λύση της Essential σας επιτρέπει να επιτελείτε πλήθος διαφορετικών λειτουργιών. Για παράδειγμα, μπορείτε να τη ρωτήσετε να προβεί στη δημιουργία μιας σημείωσης για εσάς, να θέσετε υπενθυμίσεις και άλλες παρόμοιες λειτουργίες. Μπορεί επίσης να υλοποιήσει και πλήθος άλλων λειτουργιών, όπως για παράδειγμα να σας ειδοποιήσει αν ένα φως του σπιτιού σας έμεινε ανοιχτό. Αν και, όπως σχολιάζει η ιστοσελίδα phonearena, δεν θα μπορούσαμε να το θεωρήσουμε αυτό ως ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα, υποδεικνύει ότι το Essential Home θα μπορεί να λειτουργήσει με ένα οικοσύστημα έξυπνων συσκευών, χωρίς να γνωρίζουμε προς το παρόν ποιες είναι αυτές.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το Essential Home θα καταφθάσει με το Ambient OS, ένα proprietary OS, που από τα renders που δημοσιεύθηκαν μπορούμε να συνάγουμε ότι θα παρουσιάζει αρκετές ομοιότητες με το Android Wear. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι το Ambient OS δεν δημιουργήθηκε για αλληλεπίδραση με μεμονωμένες συσκευές, αλλά αντίθετα για να παρέχει ένα σύνολο υπηρεσιών που θα επιτρέψουν την ανάπτυξη και την επιτέλεση εφαρμογών που θα λειτουργούν μέσα στο πλαίσιο του σπιτιού σας. Τέλος, το Ambient OS δεν βασίζεται στο cloud, αλλά αντίθετα αποθηκεύει δεδομένα τοπικά. Αυτό, συνάδει με το στόχο της εταιρείας, το Essential Home να είναι όσο πιο ασφαλές γίνεται.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles